Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 59
Ispiši ovu stranicu

Pučka kuhinja u Vinkovcima

Ilustracija Ilustracija Novi list

Đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić je otvorio Caritasovu Pučku kuhinju u Vinkovcima u čije je uređenje i opremanje uloženo tri milijuna kuna, a koja može se brinuti za 250 korisnika na dan.

U izjavi za novinare mons. Hranić istaknuo je da je Nadbiskupija ove godine uložila oko 20 milijuna kuna u karitativne djelatnosti, među kojima u izgradnju pučkih kuhinja u Slavonskome Brodu i Vinkovcima te pomoć poplavljenima u županjskoj Posavini. Potvrdio je da se namjerava izgraditi i pučka kuhinja u Vukovaru, dodajući kako u svakom projektu treba biti ozbiljan i odgovoran jer je otvorenje kuhinje cijeli novi pogon sa pet-šest zaposlenih koji treba i održavati.

"Bio bih puno sretniji da se novac za karitativne programe može uložiti u programe potpore malomu poduzetništvu ili samozapošljavanje, no nažalost o takvim projektima ne možemo razmišljati, nego samo o pomoći potrebitima, a potrebe su daleko veće od onoga što možemo pružiti", rekao je mons. Hranić.

Po riječima ravnatelja Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Ivice Rebića, uslugama vinkovačke Pučke kuhinje u prvo će se vrijeme koristiti do 150 socijalno ugroženih, koji će uputnice za nju moći dobiti iz tri izvora - grada Vinkovaca, vinkovačkog Centra za socijalnu skrb i župnika.

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić potvrdio je da se od početka krize socijalna slika grada pogoršava, o čemu govori podatak da se u proračunu prije krize osiguravalo 120.000 kuna za jednokratnu novčanu pomoć, a sada ni 500.000 kuna nije dovoljno. Za iduću godinu grad je u proračunu osigurao 200.000 kuna za rad Pučke kuhinje. Izrazio je radost što grad dobiva lijep objekt koji će mnogim Vinkovčanima "vratiti osmjeh na lice, ali i tugu jer je potrebno otvarati Pučku kuhinju".

Nazočne je pozdravio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, koji je ocijenio da je Slavonija nerazvijenija od ostatka Hrvatske te zaslužuje bolji tretman države.

(hina)

Pročitano 2514 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI