Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

UZOSIO GOLUBICA VUKOVAR partner u EU projektu

UZOSIO Golubica Vukovar UZOSIO Golubica Vukovar Foto: Arhiva

U okviru natječaja „Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za pružanje socijalnih usluga“,  među 30 odabranih projekata je i projekt „Osnaživanjem organizacija civilnog društva do kvalitetnijih socijalnih usluga“ čiji je nositelj  Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije Pula, a provodit će se u partnerstvu sa Udrugom za razvoj civilnog društva „SMART“ Rijeka, Udrugom za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Nova Gradiška i Udrugom za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar.

Projekt je započeo danas i trajat će 14 mjeseci, a ukupan iznos je nešto veći od 705 tisuća bespovratnih sredstava financiranih iz Europskog socijalnog fonda.  Cilj projekta je unaprijediti sposobnosti i kvalitetu rada organizacija civilnog društva s područja Istarske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije koje skrbe o osobama s invaliditetom za pružanje socijalnih usluga u zajednici.

Kroz radionice, edukacije, razmjenu iskustava, izradu priručnika i studijsko putovanje za pružatelje socijalnih usluga, doprinijeti će se unaprjeđenju kvalitete socijalnih usluga koje pruža 25-33 OCD-a iz tri županije, ali i unapređenju sposobnosti i kvaliteti rada OCD-a za pružanje socijalnih usluga u zajednici. Odabrani projekti će se provoditi u svim županijama, te će dugoročno doprinijeti decentralizaciji i deinstitucionalizaciji socijalnih usluga te razvoju usluga u lokalnoj zajednici.

Pročitano 1753 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI