Ispiši ovu stranicu

Čorak i Sabo reagirali na prozivke

Čorak i Sabo složni: -Ne možemo snositi kolektivnu odgovornost zbog pojedinca koji je počinio i priznao nedjelo Čorak i Sabo složni: -Ne možemo snositi kolektivnu odgovornost zbog pojedinca koji je počinio i priznao nedjelo Foto: R. Rac
Nakon izvanredne konferencije za novinare HNK Vukovar 1991. na kojoj su uprava kluba i odvjetnik tog sportskog kluba Marko Cvrković izvijestili javnost kako je nakon njihove prijave DORH  podigao optužnicu protiv bivšeg tajnika HNK Vukovar 1991. Marka Vincetića zbog kaznenog djela protiv službene dužnosti - zlouporabe položaja i ovlasti pri čemu je klubu pričinjena šteta u iznosu više od 120.000 kuna te nakon što su rekli da je za to izravno odgovoran Vincetić, a indirektno odgovornima smatraju i bivšu upravu kluba, direktora Tomislava Čorka i predsjednika Željka Saboa, priopćenjima su se oglasili prozvani Čorak i Sabo. 
U svome priopćenju Tomislav Čorak je demantirao sve insinuacije koje ga povezuju s okrivljenim na današnjoj konferenciji za medije. U priopćenju Tomislava Čorka među ostalim se navodi:
 
„Na gore spomenutoj konferenciji za novinare od strane Marka Cvrkovića odvjetnika iz Vukovara objavljena je vijest, kako je Marko Vincetić bivši tajnik HNK Vukovar 1991. izravno odgovoran za nenamjensko trošenje sredstava kluba, a da s obzirom da se novac izvlačio jedan duži period, odgovornog smatra direktora kluba  Tomislava Čorka.
 
Ovakva informacija je netočna, deplasirana i usmjerena isključivo naštetiti mom ugledu i časti budući sam sve svoje obveze u HNK Vukovar 1991., kao direktor društva obavljao savjesno i pošteno.
 
Podsjećam kako je Nadzorni odbor HNK Vukovar 1991.  početkom travnja 2014. godine, odnosno odmah nakon što je uočio nepravilnosti u obavljanju posla za koje je isključivo odgovoran tajnik kluba, podnio izvješće Izvršnom odboru kluba te da je tajnik kluba Marko Vincetić pred članovima Izvršnog odbora priznao svoje propuste u radu i direktnu odgovornost za počinjenu štetu.
 
Izvršni odbor je odmah nakon toga reagirao i slučaj prijavio nadležnim institucijama, a rezultat te prijave je podizanje optužnice, odnosno započinjanje kaznenog postupka protiv Marka Vicentića. 
 
Stoga se ne smatram na bilo koji način odgovornim za štetu koju je očigledno nesavjesnim radom počinio bivši tajnik kluba Marko Vincetić, a što tek treba biti utvrđeno u kaznenom postupku te objavljenu informaciju smatram uvredljivom i zlonamjernom.“
 
Bivši predsjednik kluba Željko Sabo je HRV-u izjavio kao je zbog obaveza podnio ostavku na tu funkciju, a nakon toga je u razgovoru s potpredsjednikom kluba i ostalim članovima uprave dobio informacije o pojedinačnoj odgovornosti osobe koja je počinila određene radnje mimo znanja uprave.
 
– Upravo sam ja bio za transparentnost rada svih udruga i sportskih klubova pa tako i HNK Vukovar 1991. Inicirali smo kaznenu prijavu protiv osobe koja je počinila određene neprimjerene radnje koje je i priznala na sjednici uprave kluba na kojoj nisam nazočio jer sam već podnio ostavku – rekao je Sabo, dodajući kako svako povezivanje njega i bilo koga drugog ne može biti istinito, jer nemaju nikakvu odgovornost budući ne mogu snositi kolektivnu odgovornost zbog pojedinca koji je počinio i priznao nedjelo. 
 
Sabo je zaključio kako će se posavjetovati sa svojim odvjetnikom, nakon čega će odlučiti hoće li podizati određene tužbe protiv osoba koje su ga prozvale.
Pročitano 2700 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac