Ispiši ovu stranicu

Premijer Milanović na ručku u pučkoj kuhinji

Premijer ručao u pučkoj kuhinji u Gunji Premijer ručao u pučkoj kuhinji u Gunji Foto: HRV

Tijekom obilaska uspješnih tvrtki u Cerni i Županji, koje zapošljavaju, među ostalima, i mlade osobe zaposlene na osnovi mjera Vlade RH, premijer RH Zoran Milanović saznao je i za vijest da je poslije više uzastopnih kvartala pada BDP-a Hrvatska u proteklom kvartalu konačno zabilježila rast BDP-a. 

– Zadovoljan sam jer je na trulim temeljima jako teško bilo što graditi. Poslije kvartala stagnacije svi pokazatelji su pozitivni, a nakon dva kvartala znat ćemo jesmo li izašli iz recesije. Dobro je što raste i osobna potrošnja. Naime, mi već neko vrijeme imamo rast proizvodnje i izvoza, ali to nije bilo dovoljno jer nam je trebao i porast osobne potrošnje. Sada moramo biti pametni i dalje pametno ulagati, a ne graditi 70 tisuća stanova koje nemamo kome prodati, rekao je Milanović.

Dodao je da je pozitivni BDP rezultat rada Vlade i njenih mjera te da se on nikako nije dogodio slučajno. Tvrdi da svi pokazatelji i u prva dva mjeseca ove godine govore kako Hrvatska ima pravo na čvrsti optimizam. Na upit novinara o kritikama Bruxellesa, Milanović je rekao kako će Vlada nastaviti s daljnjim reformama, ali ne tako da se sve razbije i uništi, piše Večernji list.

Za vrijeme posjeta Gunji, premijer Milanović je i ručao u pučkoj kuhinji. 

Pročitano 1236 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac