Ispiši ovu stranicu

Sabo poslao Leki mail s ostavkom na zastupničku dužnost

Sabo podnio ostavku na zastupničku dužnost Sabo podnio ostavku na zastupničku dužnost Foto: politikaplus.com

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko izjavio je kako mu je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo poslao elektroničku poruku s ostavkom na dužnost saborskog zastupnika, a očekuje da će na sjednici Glavnog odbora SDP-a u nedjelju Sabo biti isključen iz stranke, nakon što je pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od osam mjeseci zbog pokušaja podmićivanja gradskih vijećnika.

Leko je u emisiji "S Markova Trga" Hrvatskog radija kazao kako mu je žao što je na Sabou postavljen presedan. "Ali, sad je gotovo, po sili zakona Sabo je izgubio mandat zastupnika, a Sabor će reagirati odmah, čim presuda dođe", rekao je Leko.

Napomenuo je da su političari i ranije na slične načine osiguravali većinu, a da će Sabo "sasvim sigurno platiti cijenu u tom presedanu". Otkrio je da mu je Sabo u ponedjeljak poslao mail u kojem kaže kako će presuda ionako doći, ali da on iz moralnih razloga podnosi ostavku, čim je doznao za pravomoćnu presudu Vrhovnog suda.

Leko očekuje da će Mandatno-imunitetno povjerenstvo o Sabou raspravljati već u srijedu te da bi u petak, a najkasnije slijedeći tjedan na dužnost umjesto Saboa mogao prisegnuti drugi zastupnik. Očekuje i da će to biti prvi sljedeći neizabrani kandidat na listi za petu izbornu jedinicu, s koje je 2011. Sabo ušao u Sabor.

Na pitanje kada će SDP odlučivati o Saboovu statusu u stranci, Leko je odgovorio da će se to također rješavati do kraja tjedna, na sjednicama Predsjedništva i Glavnog odbora stranke. "Očekujem da će odluka biti donesena automatizmom, jer je nespojiva pozicija člana SDP-a dok je kazna pred izvršenjem", rekao je. (Hina)

Pročitano 1505 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac