Ispiši ovu stranicu

Izbjeglice iz Tovarnika odlaze vlakovima u Mađarsku

Osima u vlakovima izbjeglice su u Mađarsku otišle i u 28 autobusa Osima u vlakovima izbjeglice su u Mađarsku otišle i u 28 autobusa hrv

Iz Tovarnika prema maraskoj granici vlakovi Hrvatskih željeznica prevoze izbjeglice. Na taj je način u Mađarsku ilegalnim prijelazom kod Botova, uz pomoć koprivničko-križevačke policije, ušlo oko 6.000 izbjeglica protekla dva dana.

Noćas u 2 sata u Botovo je stigao vlak iz Tovarnika s 11 vagona u kojima je bilo nešto više od tisuću izbjeglica. Potom je u 5 i u 7 ujutro stiglo još 20 autobusa s oko tisuću ljudi. U međuvremenu je iz Tovarnika krenuo još jedan vlak s izbjeglicama.

Svim izbjeglicama koje prolaze vlakom ili autobusima kroz Koprivnicu do Botova pomažu policajci, liječnici, volonteri Crvenog križa, dobrovoljni i profesionalni vatrogasci i građani. Daju im hranu i vodu, a najmlađima i slatkiše.

Prema posljednjim podatcima MUP-a, objavljenim jučer, oko 21.000 migranata ušla je u Hrvatsku od početka krize.

I dalje su zatvoreni granični prijelazi Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Tovarnik, Erdut i Batina, a otvoreno je jedino Bajakovo.

Po posljednjom izvješću HAK-a na Bajakovu je kolona teretnih vozila na izlazu iz zemlje duga oko 11 km.

Migrante u Tovarniku jučer je posjetio predsjednik stranke Naprijed Hrvatska i bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović te poručio kako "priča" o migrantima mora ostati izvan politike te ne smije biti tema bilo kakvih politiziranja.

Treba vidjeti što nije bilo dobro i to ispraviti, izjavio je Josipović i ocijenio kako se u prvom trenutku pokazalo da se, unatoč očekivanju Vlade, cijeli sustav može lako slomiti.

S Josipovićem je u Tovarniku bio i Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke - reformista.

Pročitano 1342 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun