Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 98
Ispiši ovu stranicu

Ministar Darko Horvat obišao vukovarsku tvrtku Smiljanić

Ministar Darko Horvat u obilasku tvrke Smiljanić d.o.o. Ministar Darko Horvat u obilasku tvrke Smiljanić d.o.o. Foto: D. Matić

Ministar Darko Horvat prilikom posjeta Vukovaru obišao je proizvodni pogon tvrke Smiljanić d.o.o. i predstavljanje projekta "proizvodnja drvenih gajbica".

Riječ je o tvrtki u Vukovaru, čiji je vlasnik Mirko Smiljanić realizirao investiciju pod nazivom "Proizvodnja drvenih gajbica" ukupne vrijednosti gotovo 13 milijuna kuna iz programa Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva, od čega su oko 7 milijuna i 700 tisuća kuna bespovratna sredstva, a oko 5milijuna i 100 tisuća kuna privatna ulaganja.

 

Prilikom posjeta tvrtki Horvat je bio zadovoljan onim što je u tvrtki vidio.

-Ovo je jedan dobar primjer uspješnog poslovanja i korištenja sredstava iz fondova EU. Mi ćemo stvoriti preduvjete kako bi poduzetnici mogli što lakše razvijati svoje tvrkte. Za dva do tri tjedna raspisujemo četiri natječaja, svaku projektu aktivnost podijelit ćemo na dva dijela. Za male poduzetnike jedna aplikacija, za one srednje koji imaju vlastitu akumulaciju i lakše dohvaćaju kreditna sredstva - druga aplikacija i još šest novih natječaja po daleko povoljnijim uvjetima, rekao je ministar.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zadovoljan je razvojem gospodarstva u Vukovaru.

-Ovo je uz nakon tvrtke Yasenka, Gumix Elastor, Aktiv Obuća, CNT Bijuk već peta tvrtka u zadnjih godinu i pol koja je otvorila svoje pogone u gradu Vukovaru, rekao je Penava.

Mirko Smiljanić istaknuo je aktualnu problematiku kompleksne dokumentacije potrebne za projekte.

Tvrtka će zaposliti oko 20 djelatnika.

Pročitano 2266 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI