Ispiši ovu stranicu

Ministrica Juretić: - Socijalnim reformama pomoći najpotrebitijima!

Ministrica Juretić na prijemu gradonačelnika Ministrica Juretić na prijemu gradonačelnika Foto: vecernji.hr

U sklopu prve radne posjete gradu Vukovaru ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić sastala se s gradonačelnikom Ivanom Penavom te njegovim suradnicima u vukovarskoj Gradskoj upravi.

Na sastanku se raspravljalo o aktualnim temama i problemamima vezanim za područje županije ali i samoga grada. Između ostalog razgovaralo se i o Centru za rehabilitaciju odnosno podršci djeci s poteškoćama u razvoju.
Juretić se posebno osvrnula na temu masovnog iseljavanja stanovništa Slavonije pa tako i grada Vukovara te dodala kako je plan obići sve ustanove koje su u sustavu socijalne skrbi kao i određena područja županije i grada u cilju pobližeg upoznavanja s problematikom.

– Cilj socijalnih reformi je pomoći onima kojima je najpotrebnije, odnosno napraviti socijalnu ravnotežu u naknadama. U Hrvatskoj imamo preko 70 različitih naknada od kojih dio isplaćuju lokalne i regionalne uprave, a velik dio je na državnoj razini. Želimo uvesti red u te naknade, kako se isplaćuju i uvesti kriterije kako bi ih dobivali oni kojima su najpotrebnije. Želimo novac pravilnije raspodijelit – objasnila je Juretić.Gradonačelnik Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo ministricinom posjetom dodajući kako sam čin daje na značenju jer se grad Vukovar svakodnevno suočava sa nizom problema kada je u pitanju socijalno stanje građana.

Penava je upoznao ministricu s aktivnostima koje grad čini kako bi se poboljšala socijalna slika sugrađana.

- Grad Vukovar godišnje izdvaja 11 milijuna kuna za pomoć građanima kad je riječ o socijalnim pitanjima, počevši od pučke kuhinje, socijalne samoposluge, pomoći u obrazovanju kao što su isplate stipendija za sve studente koji su ispunili uvjete. Grad Vukovar također subvencionira prijevoz studenata koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te u suradnji sa Ministarsvom obrazovanja subvencioniramo besplatan prijevoz za učenike srednjih škola. Pomažemo udrugama, organizacijama, socijalno ugroženim osobama i mnogim drugima. - naglasio je Penava, dodavši kako Grad izdvaja čak 10% proračunskih sredstava za socijalnu skrb zbog čega je uvršten u sam vrh liste hrvatskih gradova kada je riječ o pružanju socijalne pomoći.

Cilj ove posjete je upoznati ministarstvo s aktualnim problemima te pronaći zajedničko riješenje u korist onih kojima je pomoć potrebna.

Pročitano 1498 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI