Ispiši ovu stranicu

Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić potpisali Deklaraciju o unaprjeđenju odnosa

Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić u Dalju Kolinda Grabar Kitarović i Aleksandar Vučić u Dalju Foto: R.Rac

Predsjednica Kolinda Grabar Kitrović prije susreta s premijerom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem položila je vijenac i zapalila svijeću kod Spomenika palim hrvatskim braniteljima ispred novoobnovljene zgrade Policijske postaje u Dalju. 

Dvoje državnik potom su razgledali stalni postav izložbe o životu i djelu znanstvenika Milutina Milankovića, a u vrtu njegove rodne kuće njemu u čast otkrili spomen bistu autora akademika Nikole Jankovića.

Grabar Kitarović i Vučić potom su razgovarali s predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj, a posjet Dalju završili su bez davanja izjava za javnost, dok su čelnici Srba u Hrvatskoj izrazili zadovoljstvo zbog njihovog susreta i razgovora.

Nakon susreta u Hrvatskoj predsjednica Grabar-Kitarović i premijer Vučić su u vojvođanskom mjestu Tavankut u Republici Srbiji u Domu kulture "Matija Gubec" obišli galeriju prve kolonije naive u tehnici slame te razgovarali s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Republici Srbiji.

U Subotici, nakon razgovora dvoje državnika, potpisana je Deklaracija o unapređenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između dvije susjedne države. Deklaracija obuhvaća problematiku unaprjeđenja zaštite manjina, rješavanja pitanja nestalih osoba, uređenja graničnih sporova i problema sukcesije te povrata hrvatskog kulturnog blaga iz Srbije.

Pročitano 1705 puta
Ocijeni sadržaj
(25 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac