Ispiši ovu stranicu

U tijeku 14. karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“

Potpisivanje povelje Potpisivanje povelje Foto: R.Rac

Tradicionalna biciklistička karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ krenula je iz Vukovara na put dugačak oko 500 kilometara prema Ljubljani.  

Tim povodom u Gradskoj upravi potpisana je povelja prijateljstva  koju su potpisali svi gradovi i općine u Republici Sloveniji i Republici Hrvatskoj kroz koje „Put prijateljstva“ prolazi, a sve u svrhu očuvanja tradicije karavane.

- „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ je projekt kojeg organizira Savez hrvatskih društava u Sloveniji, a cilj karavane je unapređenje dobrih međususjedskih odnosa između Slovenije i Hrvatske kroz povezivanje svih destinacija u karavani. Biciklistička karavana tradicionalno počinje u Vukovaru, gradu simbolu otpora i pobjede, a završava u glavnom gradu Slovenije Ljubljani - rekao je Petar Antunović, predsjednik Saveza hrvatskih društava u Sloveniji.

Obraćajući se sudionicima karavane, zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček čestitao im je na upornosti te im zaželio sretan put. Naglasio je važnost ove karavane kao mosta prijateljstva između dviju država i gradova kroz koje ruta prolazi, kao i važnost karavane za promociju biciklizma i općenito zdravog načina života.

Ovogodišnja karavana „Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana“ četrnaesta je po redu, a na put dug više od 500 kilometara uputilo se 36 biciklista. Karavana na ruti od Vukovara do Ljubljane prolazi kroz 11 hrvatskih i četiri slovenska grada, a u Ljubljanu bi trebala stići u subotu oko 17 sati.

Pročitano 3009 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac