Ispiši ovu stranicu

Održan 15. Dan Kudeljaraca u Vukovaru

Dan Kudeljaraca Dan Kudeljaraca Foto: A. Čorak

U organizaciji Odbora Kudeljaraca obilježen je 15. po redu Dan Kudeljaraca koji tradicionalno okuplja stanovnike južnog dijela grada Vukovara. 

- Svake godine zadnje subote u mjesecu lipnju održavamo tradicionalno druženje uz pjesmu i športske aktivnosti. Na ovom mjestu se, između ostalih, okupljaju i Kudeljarci koji žive u inozemstvu kako bi se susreli s prijateljima s kojima su proveli najljepše godine života prije Domovinskog rata. - rekao je Ivica Turkalj član Odbora Kudeljaraca.

- Želja nam je da ovakva okupljanja ostanu tradicija jer ovo je prilika da se svi stanovnici Kudeljare okupe i da se kroz druženje prisjetimo svih sjećanja koje nas vežu za ovaj dio grada i za ljude kojih nažalost više nema među nama. Ne želimo zaboraviti djetinjstvo i mladost koje smo proveli u siromaštvu i borbi za goli život kada su našu preci dolazili u Slavoniju da bi prehranili svoju mnogobrojnu obitelj. Ovdje smo stekli prijatelje i postali smo jedna velika obitelj, a nadamo se da će tako ostati i u budućnosti. - rekao je Danijel Rehak, rođeni Kudeljarac.

Kroz zanimljiv program koji je započeo okupljanjem u prostorijama HNK "Radnički" položili su se vijenci i upalile svijeće za sve civilne i vojne žrtve Domovinskog rata među kojima je bilo i stanovnika Kudeljare. Nakon svečanog skupa i pozdravnog govora održao se ručak za sve posjetitelje, a potom je uslijedio zabavni dio programa. Uz pjesmu i športske aktivnosti organizirane su i tradicionalne igre kao što je gađanje praćkom, gađanje lukom i strijelom te rekreativno balotanje i kartanje. 

Pročitano 1812 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI