Ispiši ovu stranicu

Održana prezentacija Europske volonterske službe

Prezentacija EVS-a Prezentacija EVS-a Foto: PRONI Centar za socijalno podučavanje

PRONI Centar za socijalno podučavanje, u suradnji s lokalnom udrugom za mlade – Mirovnom grupom mladih Dunav, a u okviru aktivnosti PRONI-jevog Volonterskog centra Vukovar, održao je još jednu u nizu prezentacija Europske volonterske službe – EVS.

- Program je namijenjen osobama od 17 do 30 godina koji žele steći jedno životno iskustvo volontirajući na području EU. Prezentacija se održala u prostoru CISOK-a, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vukovar, a cilj je bio upoznati sudionike s mogućnostima koje EVS pruža te načinima na koje se mogu uključiti u volontiranje širom Europe. Predstavnik Mirovne grupe mladih Dunav, koja je inače jedna od akreditiranih organizacija za provedbu EVS-a te inozemni volonteri, sudionicima su na zanimljiv način, kroz svoja i iskustva onih koji dolaze volontirati u našu zemlju, predstavili ovaj program Europske unije. Kroz volontiranja u stranim državama koja predstavljamo u ovakvim prezentacijama, mladi ljudi mogu steći dodatna znanja vještine, iskustva i edukacije. Program financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. - rekao je Goran Jelenić, voditelj Volonterskog centra Vukovar.

Na prezentaciju se odazvalo 8 mladih nezaposlenih osoba koji su zainteresirani za volontiranje u sklopu centra. 

- Kada se mlada osoba odluči volontirati kroz program Europske volonterske službe može otići na maksimalno godinu dana u drugu državu. S druge strane program omogućuje i stranim volonterima djelovanje na našim prostorima. U Vukovaru ima velik broj stranih volontera koji pomažu lokalnoj zajednici primjerice radeći sa djecom, sa osobama starije životne dobi kroz povezivanjem sa ustanovama koje brinu za stare i nemoćne osobe i sl. - rekao je Jelenić.

PRONI Volonterski centar Vukovar kontinuirano pruža mogućnost i edukaciju volontiranja na lokalnoj razini. Kroz program potiču volontiranje svih dobnih skupina i pružaju mogućnost uključivanja u volonterske akcije koje su organizirane već nekoliko puta u gradu Vukovaru. Između ostalih aktivnosti u planu je organizacija svečanog obilježavanja godišnje dodjele volonterske nagrade 5. prosinca u sklopu Međunarodnog dana volontera. 

Pročitano 1888 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI