Ispiši ovu stranicu

Komunalac dobio tri nova kamiona

Kamioni su oslikani motivima Grada Vukovara Kamioni su oslikani motivima Grada Vukovara Milan Paun

Na središnjem gradskom trgu u Vukovaru radnici gradske tvrtke Komunalac preuzeli su tri nova vozila za odvoz otpada.

Pomoćnici ministra za regionalni razvoj i fondove Europske Unije Davor Huška i Dragan Jelić te predstavnica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Aleksnadra Čili uručili su gradonačelniku Ivanu Penavi, njegovu zamjeniku Marijanu Pavličeku i direktoru Komunalca Igoru Štrangareviću ključeve kamiona koji su ih odmah upalili i isprobali.

Najveća je to investicija u nabavku vozila za Komunalac u posljednjih 20 godina pa će ta tvrtka moći pružati bolje usluge građanima i rentabilnije poslovati jer nova vozila troše manje goriva, rekao je Penava.

Radi se o suvremenim Manovim kamionima, dva su zapremnine 16 m3 te jedan zapremnine 23 m3 s mogućnošću pražnjenja kontejnera zapremnine 5 i 7 m3.

Vrijednost je vozila 5,3 milijuna kuna, 80 % platio je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a ostalo je iz sredstava Grada Vukovara, odnosno Ministarstva regionalnoga razvoja.

Nakon primopredaje u Gradskoj vijećnici direktor Štrangarević predstavio je projekte Komunalca ukupno vrijedne 18 milijuna kuna. 

Pročitano 1441 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun