Ispiši ovu stranicu

7. memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Knin-Dubrovnik

7. memorijalni biciklistički ultramaraton 7. memorijalni biciklistički ultramaraton

Udruga "Slavonsko Brodski Biciklist" organizira 7. memorijalni biciklistički ultramaraton.

Ultramaraton kreće iz Vukovara s Ovčare, a cilj mu je u Dubrovniku i održava se u 7 etapa od 30. srpnja do 5. kolovoza.
- Svaki dan stalnih 14 biciklista, većinom svi rekreativci, prosječno prijeđu biciklom i više od 150 kilometara. Na nekim etapama kao u Vukovaru, priključit će nam se i članovi lokalnih biciklističkih udruga. - rekao je Siniša Safundžić, predsjednik Udruge "Slavonsko Brodski Biciklist".

Sudionici ultramaratona prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odaju počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu Republike Hrvatske. Ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući u Ovčari sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg. Podsjećaju nas na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom.

Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, vrhunska organizacija i sve veći interes, naši su prioriteti od početka, za što su zaslužni članovi naše Udruge koji svojim trudom i zalaganjem promiču ciljeve maratona, Hrvatska policija koja prati utrku te dosadašnji sponzori.

- Cilj projekta je promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije, Brodsko-posavske županije, ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije. Realizacijom ovog projekta obilježavamo Dan branitelja, Dan pobjede i 25.-tu obljetnicu osnivanja 108.brigade ZNG-a te smo neizmjerno ponosni što je naš trud prepoznala i predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović koja je visoki pokrovitelj navedenog ultramaratona. - rekao je Sufundžić.

Udrugu su osnovali branitelji, pripadnici 108.brigade i njihova djeca.

Pročitano 1634 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI