Ispiši ovu stranicu

Gastro minute: Argentinski kolač s umakom od naranče

Argentinski kolač od kukuruznog brašna s umakom od naranče Argentinski kolač od kukuruznog brašna s umakom od naranče Foto: Coolinarka

Za početak tjedna pripremili smo vam pravu poslasticu u našim Gastro minutama: Argentinski kolač od kukuruznog brašna s umakom od naranče.

Uživajte u ovom ukusnom kolaču žutih nijansi južnoameričkog sunca koje će odlično upotpuniti i okusno zaokružiti rashlađeni umak od naranče i svježeg voća, a za pripremu vam je potrebno 40 min.

Od sastojaka za kolač pripremite:

2 jaja, 80 ml ulja, 200 ml slatkog vrhnja, žlicu naribane korice naranče, 10 dag kukuruznog brašna, 10 dag pšeničnog glatkog brašna, 10 dag mljevenih oguljenih badema, 15 dag šećera, vanilin šećer i prašak za pecivo. Za umak će vam biti potrebne dvije naranče, 300 ml vode i 10 dag šećera.

Priprema:

Jaja, ulje, slatko vrhnje i koricu naranče promiješajte. Dodajte kukuruzno brašno pomiješano s glatkim brašnom, bademima, šećerom, vanilin šećerom i praškom za pecivo.  Smjesu promiješajte i izlijte u posudu za pečenje koju ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na pećnici zagrijanoj na 180° oko 20 min.

Jednu naranču operite u toploj vodi, narežite ju, dodajte sok druge naranče i vodu. Sve to kuhajte 15 min a potom usitnite u pire, dodajte šećer i kuhajte dok umak ne dobije željenu gustoću.

Kolač poslužite s ohlađenim umakom od naranče i svježim voćem poput banana ili ananasa. Koristite domaće naranče tanke kore koje su vrlo aromatične.

Pročitano 2120 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Studio online

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV