Ispiši ovu stranicu

Na Vukovarsko lutkarsko proljeće dolazi 19 predstava

Pinokio je maskota festivala Pinokio je maskota festivala Milan Paun

Svečanim otvaranjem u Drenovcima i Vukovaru u ponedjeljak 3. travnja počinje ovogodišnje 22. po redu Lutkarsko proljeće u Županiji vukovarsko-srijemskoj.

Publika će vidjeti 19 predstava u 110 izvedbi iz 20 hrvatskih kazališta te kazališta iz Pečuha, Mostara, Zenice i Subotice, rekao je na konferenciji za novinare u palači Srijem u Vukovaru Slaven Nuhanović, predstavnik organizatora Asser Savusa iz Vinkovaca.

Predstave se igraju pet dana u Vukovaru, Vinkovcima, Iloku, Županji i Otoku te u 19 općina i 9 mjesta Vukovarsko-srijemske županije kao i u Orašju u BiH.

Jasminka Mesarić, predsjedicna organizacijskoga odbora, rekla je kako je Vukovarsko lutkarsko proljeće izraslo u respektabilan festival koji osim predstava nudi i niz popratnih manifestacja, primjerice radionice, izložbe i pjesničke susrete.

Nagrade za životno djelo Zvonko Festini bit će uručene Hrvoju Zalaru za doprinos glumačkoj umjetnosti i Abdulahu Seferoviću za doprinos umjetnosti hrvatskoga lutkarstva.

Zadovoljstvo pripremama za festival izrazili su predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara Viktor Lukačević i Marina Sekulić.

Pokrovitelji su manifestacije, koja završava 8. travnja, Vukovarsko-srijemska županija, Ministarstvo kulture i Grad Vukovar.  

Pročitano 3164 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun