U Vukovaru održan Sajam EU projekata

Prvi su na štand došli polaznici dječjega vrtića Prvi su na štand došli polaznici dječjega vrtića Milan Paun

U središtu Vukovara oko 20 izlagača predstavilo je svoje europske projekte, a građane su sa svojim radom upoznavale i razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, gradova Vukovara, Vinkovaca i Županje te lokalnih razvojnih agencija. 

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac rekao je da pomoću sajma žele građane upoznati s projektima koje provodi Grad Vukovar i šira vukovarska zajednica te brojnim sredstvima koja kroz europske projekte dolaze u grad.

- Vukovar se u nekoliko posljednjih godina svrstava u deset top gradova u Hrvatskoj po povučenim sredstvima, a od 2014. godine do 2020. u Vukovar je na taj način došlo više od 15 milijuna eura. Sada je osigurano 18 milijun eura. Kapitalni su projekti bili izgradnja Poslovno-inovacijskoga centra i gradske tržnice, a niz je manjih projekta važnih za život građana poput projekta Zaželi koji je u tijeku. Pomoću europskih sredstava našu zajednicu možemo učiniti boljom što je Grad Vukovar prepoznao – izjavio je Sušac.

Darjan Zeko, direktor Vukovarske razvojne agencije, rekao je da poduzetnici očekuju kroz projekte sufinanciranje njihovih poduzetničkih ideja, a udruge nabavu oprema koja je nužna za rad.

- Vura je u projektima podrška Gradu Vukovaru i građanima, prvenstveno poduzetnicima, obrtnicima i udrugama. Moram prije svih zahvalili djelatnicima Vure koji su iznijeli najveći teret izrade projekata i zato smo neke od zaposlenika doveli na štand u središtu grada da ih građani vide i razgovaraju s njima. Svim smo građanima na raspolaganju u poslovnim prostorima Vure – ustvrdio je Zeko.

Zrinka Čobanković, direktorica Razvoje agencije Vukovarsko-srijemske županije, rekla je da na razini županije imamo oko ugovorenih 630 milijuna eura bespovratnih sredstava.

- Ovo je već tradicionalna manifestacija u okviru obilježavanja EU tjedna početkom svibnja. Možemo biti zadovoljni do sada realiziranim projektima, a ulaže se u komunalnu infrastrukturu, izgradnju i opremanje dječjih vrtića, reciklažna dvorišta... Ima dosta potpora za poduzetnike, a novost je da će poduzetnici dobivati veći postotak bespovratnih sredstava, posebice u digitalizaciji, istraživanju i razvoju – rekla je Čobanković i napomenula da je agencija sada usmjerena na projekte izgradnje i dogradnje osnovnih škola kako bi se stvorili uvjeti za održavanje nastave u jednoj smjeni.

 

Pročitano 344 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase