Ispiši ovu stranicu

Zagrebačka filharmonija nastupila druge večeri Vukovarskog festivala komorne glazbe

Izveli Beethovenovu Eroicu Izveli Beethovenovu Eroicu Foto: Marija Molnar

Nastupom Zagrebačke filharmonije nastavljen je 20.Vukovarski festival komorne glazbe. Koncert pod ravnanjem Davida Danzmayra održan je u perivoju dvorca Eltz, a osim djela B.Bersa i I.pl. Zajca, Zagrebačka je filharmonija izvela i Beethovenovu 3.simfoniju u Es-duru, opp.55 Eroicu. Romancu Zrinjskog iz opere Nikola Šubić Zrinjski otpjevao je bariton Ljubomir Puškarić.

Bila je ova večer ujedno i simbolični podjsetnik na istu izvedbu koju je točno prije dvadeset godina upriličila Zagrebačka filharmonija na istome mjestu, označivši na taj način prvu glazbeno-kulturnu večer u Vukovaru nakon povratka i početak kulturne obnove grada.

-S ovom smo simfonijom gostovali u Vukovaru 1998. godine i ponosni smo što svake godine dolazimo ovdje i dajemo ono što najbolje znamo, a to je glazba. Glazba je baš kao i ljubav bezvremenska, bezgranična i potrebna svima. Nastupi u Vukovaru za nas su tradicija i svake godine kada završimo sezonu u Zagrebu dolazimo u Vukovar - istaknuo je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije

Treća, završna večer Vukovarskog festivala komorne glazbe slijedi 20.rujna u crkvi Sv.Filipa i Jakova. Nastupa violinist Orest Shurgot, a koncert započinje u 19 sati. 

Pročitano 1210 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar