Penava pred sutrašnji sastanak s HDZ-om: I dalje su oko pregovora sve opcije na stolu

Penava pred sutrašnji sastanak s HDZ-om: I dalje su oko pregovora sve opcije na stolu Foto: HRV

U Domovinskome pokretu sve su opcije oko sastavljanja nove hrvatske Vlade na stolu i tako će biti sve dok se nešto ne potpiše ili dok eventualno netko odluči nakon potpisivanja ne držati se potpisanog, istaknuo je predsjednik ove stranke Ivan Penava pred sutrašnji nastavak pregovora s HDZ-om. Ocijenio je i da su napravili određene pomake ka napretku i dogovoru oko većine u razgovorima upravo s tom strankom.

- Nakon sutrašnjeg sastanka s HDZ-om, ukoliko bude konstruktivan, moći ćemo otići korak dalje u izjavama. Međutim, ne očekujem da će sutra biti kraj jer su ti procesi dosta složeni – rekao je Penava.

Vezano uz jedan od glavnih zahtjeva Domovinskoga pokreta da SDSS ne sudjeluje u vladajućoj većini, Penava je rekao da su tu prepreku u razgovorima s HDZ-om premostili

- U fazi smo da smo premostili onu prvu prepreku. Još uvijek je na stolu kako to napraviti na najprihvatljiviji mogući način da stvar bude stabilna. Ukoliko to postignemo, onda idemo korak dalje i krećemo prema pregovorima glede svjetonazorskih točaka, a nakon toga se razgovara o tome što je budući program vlade, dogovori oko resora, ukoliko se dođe do tih faza – rekao je Penava, dodavši da se mora uvažiti i gledište HDZ-a ukoliko se s tom strankom želi graditi suradnja.

Penava nije želio komentirati odustajanje SDP-a od sklapanja antikorupcijske saborske većine rekavši da se tek treba čuti s Peđom Grbinom i iz prve ruke doznati o razlozima odustajanja

 

 

Pročitano 218 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase