Ispiši ovu stranicu

Leljak: U Jasenovcu je umrlo ili ubijeno 1.536 logoraša

U Jasenovcu nije bilo nikakvih masovnih likvidacija, tvrdi Leljak U Jasenovcu nije bilo nikakvih masovnih likvidacija, tvrdi Leljak Milan Paun

U Pastoralnome centru sv. Bone u Vukovaru predstavljena je knjiga i prikazan dokumentarni film slovenskoga publicista Romana Leljaka Mit o Jasenovcu.

Leljak kaže da ga zanima samo utvrđivanje povijesne istine koja je sada prikrivena mitovima o desetina tisuća ubijenih dok svi dokumenti prikazuju kako je u radnom logoru u Jasenovcu umrlo ili ubijeno zbog pobune 1.536 logoraša.

Inače, u logoru je bilo nešto više od 16.000 logoraša.

Većina je logoraša iz Jasenovca preseljena u logor Sajmište u Zemunu te u logore u Njemačkoj, a iskapanja na području Jasenovca pokazala su kako su tamo nakon rata ubijani zarobljeni vojnici NDH, izjavio je Leljak.

Leljak je dokumente prikupio uglavnom u vojnim i povijesnim arhivima u Beogradu gdje se čuva kompletna dokumentacija Nezavisne Države Hrvatske.

Predstavljanje su organizirali Franjevački samostan, Matica iseljenika - podružnica Vukovar i Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru.

Pročitano 1064 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun