Ispiši ovu stranicu

VFF: Filmske projekcije ponovno u gradu na Dunavu

VFF: Filmske projekcije ponovno u gradu na Dunavu Foto: Turistička zajednica grada Vukovara

Nakon pune dvije godine u naš se grad vraća omiljeni filmski festival. Na ovogodišnjem Vukovar film festivalu moći će se pogledati pobjednički naslovi s Berlinskog i Kanskog filmskog festivala uz brojne druge naslove u projekcijama od 25.-29. kolovoza.

Jedini je ovo filmski festival koji se održava na Dunavu i time nudi jedinstveni, ujedno je i jedini filmski festival ove regije i kao takav na međunarodnom planu želi povezati filmaše podunavskih zemalja, čije su kinematografije danas među najvitalnijima na svijetu.

- Ovogodišnji 15. po redu Vukovar film festival održat će se na četiri lokacije. Projekcije će se puštati na Terasi Agencije za vodne putove, u Perivoju dvorca Eltz, na Vukovarskoj adi i Cinestaru Vukovar. Festival će se održavati sukladno svim epidemiološkim mjerama – rekao je pročelnik UO društvenih djelatnosti Dražen Kobašević.

U četiri do šest dana trajanja festivala prikaže se mnoštvo atraktivnih, nagrađivanih i kvalitetnih filmova za publiku gladnu istinskih djela sedme umjetnosti.

- Otvorenje festivala trebalo bi se održati 25. kolovoza u 21 sat na terasi Agencije za vodne putove, s filmom Plavi cvijet. Redatelj ovoga filma je Zrinka Ogreste koji je pobijedio na nedavno održanom filmskom festivalu u Puli – pojasnio je Kobašević.

Pročitano 821 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI