Ispiši ovu stranicu

Božićni koncert Glazbene škole Josipa Runjanina

Božićni koncert Glazbene škole Josipa Runjanina Foto: Josipa Haluška

Božićni koncert vinkovačke Glazbene škole Josipa Runjanina s prozora vinkovačke Gimnazije Matije Antuna Reljkovića, nakon prošlogodišnje stanke uslijed pogoršane epidemiološke situacije, i ove je godine obilježio Advent u Vinkovcima.

Oko 150 bivših i sadašnjih učenika i profesora vinkovačke Glazbene škole koja nosi ime skladatelja hrvatske himne "Lijepa naša domovino" Vinkovčanina, Josipa Runjanina čiji je 200 obljetnica rođenja obilježena prije desetak dana, pjevalo je u nedjelju s prozora Gimnazije tradicionalne božićne pjesme, prerađene u novim aranžmanima.

- Ovo što smo mi pripremili našem gradu je hrabro jer smo spojili sve orkestre naše škole. Ovakvo nešto ima samo u Vinkovcima. Smatram kako bi svi trebali prepoznati veličinu ovoga projekta, osobito jer je bilo zahtjevno raditi u uvjetima koji nam nisu nikako išli na ruku – rekla je ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina, Dinka Peti.

Koncertu pod nazivom "I neka bude glazba...", u kojem su se pjevači nalazili na gimnazijskim prozorima, a orkestar na platou ispred Gimnazije, pratio je veliki broj građana među kojima i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

- Ovaj je koncert postao brend Vinkovaca. Nastojat ćemo ovo još unaprijediti i nadam se da će ovo postati nešto što će imati samo Vinkovci. Ovo nema nitko drugi osim nas – rekao je Bosančić.

Pročitano 667 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI