Ispiši ovu stranicu

Krajem siječnja održava se WineOs

Ilustracija Ilustracija Foto: WineOs

Nakon otkazivanja sajma u 2021. godini, zbog epidemiološke situacije, sedmo izdanje međunarodnog sajma vina, delicija i ugodnog življenja WineOS održat će se 28. i 29. siječnja u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Boris Ocić, predsjednik udruge Dekanter te pojasnio što to sve posjetitelje, uz kušanje vina, očekuje na ovome sajmu.

- Riječ je o najvećem događaju toga tipa na istoku Hrvatske, da budemo precizniji u trokutu između Zagreba, Budimpešte i Beograda. Svakako ovo je središte za vinare istoka Hrvatske odnosno naše regije, Slavonije i hrvatskog Podunavlja za predstavljanje svega onoga što oni rade već dugi niz godina, prezentaciju nekih novih vina, ali i svih ostalih planova koje imaju za ovu godinu i za budućnost. Uz proizvođače vina u dvorani Gradski vrt naći će se isto tako i lokalni proizvođači domaćih slavonskih delicija. Vjerujem da svi oni koji dođu uživat će u brojnim ukusnim zalogajima i naravno vrhunskim vinima koja nam stižu ne samo s istoka Hrvatske nego i iz drugih regija Hrvatske, ali isto tako iz susjednih država Mađarske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije – pojasnio je Ocić.

Među izlagačima će biti i Ugostiteljsko – turistička škola iz Osijeka čiji će učenici pomagati u realizaciji programa sajma i time stjecati važna iskustva u praktičnom radu na velikim događajima. Na štandu škole goste će također dočekati razna ukusna iznenađenja.

Sajam će se oba dana u dvorani „Gradski vrt“ održavati od 15 do 21 sat. Prema riječima Ocića u dvoranu će se moći ući samo uz predočenje važeće COVID – potvrde ili negativnog testa. Ulaznice će se prodavati isključivo na ulazu u dvoranu, a posjetitelji će na ulazu također moći unajmiti festivalsku čašu.

Pročitano 610 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI