Ispiši ovu stranicu

Radionica o istraživanju povijesti Židova na našem području

Radionica o istraživanju povijesti Židova na našem području Foto: Klaudija Boras

U Gradskoj knjižnici Vukovar održana je edukacijska radionica u sklopu projekta Koga smo zaboravili - Nasljeđe Židova u našem gradu.

Radionica je namijenjena osobama koje rade s mladima s ciljem uključivanja mladih u istraživanje lokalne povijesti, kulture i života nekadašnjih stanovnika i stanovnica Vukovara kroz osobne priče. Kako je pojasnila Dijana Antunović Lazić, izvršna direktorica Europskog doma Vukovar, cilj je projekta upoznati širu javnost osobito mlade sa židovskom poviješću u Vukovaru.
- Radionica je vezana uz istraživanje o životu i funkcioniranju Židova u Vukovaru. Mladi učenici i njihovi profesori proći će kroz metode kako kroz osobne biografije proučavati povijest i kulturu u lokalnoj zajednici – pojasnila je Antunović Lazić.

Vesna Terčelić, ispred Documente Centra za suočavanja s prošlošću, naglasila je važnost održavanja ovakvih radionica.
- Kroz radionice i istraživanje, predstavit će svoje radove na izložbi. Ovdje je bitna suradnja između Gradskoga muzeja Vukovar, Europskog doma Vukovar i Židovske općine Osijek, kako bi učenici mogli doznati i istražiti što više informacija o Židovima na ovome području. Radionica se fokusira na biografsku metodu – pojasnila je Terčelić.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske komisije, vrijednosti nešto više od 95 tisuća eura, a provodi se od 01. prosinca 2022. do 30. studenog 2024.

 

 

Pročitano 306 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI