Ispiši ovu stranicu

U središtu Vukovara u tijeku predstavljanje zbornika radova objavljenih u sklopu festivala "Grad u školjci"

U središtu Vukovara u tijeku predstavljanje zbornika radova objavljenih u sklopu festivala "Grad u školjci" Foto: Sandra Grgić

U okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u središtu grada danas, sutra i prekosutra članice Udruge braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske izlažu i predstavljaju do sada izdane zbornike radova objavljenih u sklopu festivala Grad u školjci.

Više o samome festivalu Grad u školjci ispričala je Svjetlana Dželalija Kovačić, predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske.
- Idejna začetnica ovoga festivala je Tanja Belobrajdić dok je voditeljica projekta Verica Marunček, dopredsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata Republike Hrvatske. Ideja festivala je potaknuti na pisanje domoljubne poezije kako bi se stihom i riječju očuvale vrijednosti Domovinskoga rata i sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje. Prošle godine održan je deseti, jubilarni festival. Ove godine, zbog nedostatka pristiglih pjesama nećemo održati klasični festival no, u dogovoru s gradskom upravom odlučili smo postaviti štand u središte grada na kojemu smo izložili deset zbornika i suvenire koje članice Udruge izrađuju tijekom cijele godine na brojnim radionicama – pojasnila je Dželalija Kovačić.

Štand su u četvrtak ujutro, uz brojne građane, obišli i zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić.

- Budući ove godine nemamo onaj klasični festival Grad u školjci, zbog nedovoljnog broja prijavljenih radova, došli smo ovdje građanima i posjetiteljima prezentirati što to Udruga braniteljica radi. Upravo ta činjenica da danas nemamo zbornik govori nam da vrijeme prolazi i da nažalost neki ljudi i zaboravljaju. Ovim putem apeliram na sve pjesničke duše, sve one koji istinski žive Vukovar i Republiku Hrvatsku da se jave na natječaj Udruge braniteljica kako bismo sljedeće godine ponovo mogli održati onaj klasičan festival Grad u školjci – naglasio je Sušac

Pročitano 445 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI