Ispiši ovu stranicu

U subotu prvi samostalni koncert tamburaškog orkestra Dunav

U subotu prvi samostalni koncert tamburaškog orkestra Dunav Foto: arhiva HRV-a

Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo ''DUNAV'' Vukovar, organizira po prvi put samostalni koncert tamburaškog orkestra Dunav.

U glazbenom programu, sudjelovati će preko 20 članova Tamburaškog orkestra i gosti, Klapa KAŠE iz prijateljskog grada Dubrovnika, te vokalni solisti, najavio je predsjednik društva “Dunav” Zlatko Hegeduš
- Naše društvo uvijek u adventsko vrijeme priprema za naše sugrađane koncerte s ciljem očuvanja tradicijske kulture, a ove godine htjeli smo dati na značenju našem Tamburaškom orkestru koji već osam godina djeluje vrlo uspješno u našem gradu, a posljednje tri godine okrunio se na nekoliko značajnih nagrada. U organizaciji Hrvatskog sabora kulture u zadnje tri godine, naši tamburaši kao predstavnici našega grada i županije, donose zlatne plakete sa državnih natjecanja. Stoga je ideja bila da našoj javnosti predstavimo vještine našeg tamburaškog orkestra, sa skladbama s kojima su bili na natjecanjima, ali brojnim drugim izvedbama koje će izvesti – rekao je Hegeduš.
Tamburaški sastav broji oko 25 članova, a sve ove godine uspješno ga vodi Dario Hegeduš.
- U programu će osim tamburaškog orkestra sudjelovati i gosti, dolazi nam Klapa Kaše iz Dubrovnika. Bit će tu pjesama koje će samostalno izvoditi, ali I zajednički. Imamo i goste iznenađenja, no nećemo sve otkriti. Pozivam sve da nam se pridruže na koncertu – kazao je.

Podsjetimo, ovaj kulturni događaj održati će se u Hrvatskom domu Vukovar, u subotu, 02.prosinca 2023.g. s početkom u 19.30 sati. Program se realizira potporom Vukovarsko-srijemske županije , Grada Vukovara i u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar.

 

Pročitano 421 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI