Ispiši ovu stranicu

U Vukovarsko-srijemsku županiju pet Suncokreta ruralnog turizma

U Vukovarsko-srijemsku županiju pet Suncokreta ruralnog turizma Foto: VSŽ

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ na svečanoj je dodjeli u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku uručila nagrade, povelje i posebna priznanja Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske za 2023. godinu.

Ovogodišnjih laureata iz Vukovarsko-srijemske županije ima osam, a to su: Izletište Gondola, Sotin, u kategoriji tradicijska (ruralna) gastronomija, koja se okitila zlatom, srebrnu povelju u kategoriji ruralno turistički projekti dobili su Otočki Virovi, a tri su bronce dodijeljene u kategorijama craft turizam - OPG Abelo, Mirkovci, zatim projekti/nositelji zaštićenih marketinških oznaka - Prva kuća meda, Županja te aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru - Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara.

Posebno priznanje za tradicijsku (ruralnu) gastronomiju otišlo je na adresu Konobe Kovačević Lovas, posebno priznanje u kategoriji craft turizam dobila je Craft pivovara Vukovar, a u kategoriji aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru Udruga Posjeti Ilok za Ilok Wine Weekend. 

- Turistički potencijal naše županije je velik, posebice kada je riječ o ruralnom turizmu koji je okosnica turizma ovog područja. Broj nagrađenih potvrđuje da ideja i potencijala ne nedostaje, a dolaskom investitora sve se može podići na još višu razinu. Čestitam svim dobitnicima i najavljujem kako će se dodjela Suncokreta ruralnog turizma Hrvatske - Sunflower Award sljedeće godine održati upravo u Vukovarsko-srijemskoj županiji - rekao je tom prigodom vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Suncokret ruralnog turizma projekt je u sklopu kojeg se jednom godišnje ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija - turistička seljačka gospodarstva, tradicijska domaćinstva, tradicijska gastronomija, vinski i craft turizam, aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru, ruralno turistički projekti te projekti koji imaju zaštićene i marketinške oznake.

Dodjeli nagrada, uz brojne uzvanike iz cijele Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine, u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovale su pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu Magdalena Parat i direktorica županijske Turističke zajednice Majda Jakša.

Pročitano 394 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI