Ispiši ovu stranicu

Natječaj za najbolju priču nadahnutu djelima ili životom A. G. Matoša

Natječaj za najbolju priču nadahnutu djelima ili životom A. G. Matoša Foto: Arhiva HRV

Slavonsko-baranjsko-srijemski Ogranak Društva hrvatskih  književnika Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica i Općina Tovarnik raspisali su, povodom obilježavanja 110. obljetnice smrti Antuna Gustava Matoša, natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču nadahnutu djelima Antuna Gustava Matoša ili njegovim životom.

Autor/autorica se može natjecati jednom pričom duljine do 12.000 znakova, uključujući i prorede, napisanu na hrvatskom jeziku. Priče ne smiju biti do sada objavljene u tisku, na internetu ili u video/audio zapisu.
Priče koje se neće referirati na Antuna Gustava Matoša i njegovo djelo neće se uvrstiti u konkurenciju, kao ni priče koje budu dulje od 12.000 znakova s proredima, što je približna duljina prvoobjavljene Matoševe priče Moć savjesti.

Priču treba poslati, uz navedeno ime i prezime autora/ice, adresu, e-adresu, broj telefona/mobitela i kratku biografiju, na službeni mail Ogranka: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 30. travnja 2024. 

Suorganizatori će imenovati povjerenstvo sastavljeno od književnika i/ili književnih kritičara, koje će izabrati tri najbolje priče čiji/e će autori/ice, biti nagrađeni/e prigodnom poveljom i novčanim iznosom : prva nagrada 400 eura, druga nagrada 300 eura i treća nagrada 200 eura.

Proglašenje najboljih priča održat će se u Tovarniku u sklopu manifestacije 8. dani Antuna Gustava Matoša, u lipnju 2024.

Pročitano 240 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI