Ispiši ovu stranicu

Izložba fotografija o poplavi u županjskoj Posavini

Jedna od fotografija s izložbe Jedna od fotografija s izložbe GKČV

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci otvorena je izložba fotografija Žedni preko vode Zvonimira Tanockoga povodom desete obljetnice katastrofalnih poplava u županjskoj Posavini.

Tanocki je rekao kako je svatko, tko sa sobom nije imao bočicu vode, bio osuđen na žeđ iako okružen tom silnom vodom.

Izloženo je 50 fotografija koje je Tanocki snimio na poplavljenom području gdje je kao pripadnik HGSS-a proveo prvih 20 dana u poplavi, prvo u spašavanju, zatim u zbrinjavanju posljedica od poplave. Snimio je oko 2.000 fotografija, neke su objavljene u monografiji Poplava 2014.

Izložba je realizirana u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci, Gradom Vinkovcima, HGSS Stanicom Vinkovci i Učilištem Cibalae.

Program je moderirao knjižničar Tihomir Marojević, a uz autora prigodnim riječima obratili su se Marko Vukolić iz Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, Zlatko Becić, pročelnik HGSS Stanice Vinkovci, i zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Josip Romić.

otografije nastale u poplavi Zvonimir Tanocki već godinama koristi za skupne izložbe, a neke od njih su i nagrađene. Tako je dobio i prestižnu nagradu američke udruge „Photographic Society of America” za dokumentarnu fotografiju te nagradu „Rovinj Photodays” u kategoriji krajolik i pejsaž.

Izložba u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci ostaje otvorenom mjesec dana.

Pročitano 286 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun