Ispiši ovu stranicu

U Osijeku praizvedena drama "260 dana"

Drama progovara o strahotama Domovinskog rata Drama progovara o strahotama Domovinskog rata Foto: www.auxilium-populus.com

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Osijeku u petak navečer praizvedena je drama "260 dana" Marijana Gubine, u režiji Dražena Ferenčine, koja govori o teškoj sudbini 10-godišnjeg hrvatskog dječaka koji je 90-tih godina zajedno s obitelji bio zatočen u srpskim koncentracijskim logorima. 

Bez obzira na svu težinu života u srpskim kazamatima i stradanje tijekom Domovinskog rata, autor "260 dana" snažno progovara o potrebi oprosta jer se samo tako, kako ističe, može naprijed kroz život. Istina, to ne znači da zločin smije ostati nekažnjen, nego, naprotiv, svi koji su ga počinili moraju doći pred sud pravde.

Autor ističe i svoju bol što su u tim strašnim zločinima sudjelovali i donedavni susjedi i prijatelji Srbi i pita se što se to zapravo događa s čovjekom.

Redatelj Dražen Ferenčina rekao je kako zapravo ratna tematika nikada ne zastarijeva te sada, 20-ak godina nakon strašnih ratnih događaja, žrtve koje progovaraju unose novo svjetlo u te tamne dane nedavne hrvatske povijesti.

Pročitano 1739 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac