Ispiši ovu stranicu

Na Vukovarsko lutkarsko proljeće dolazi 16 kazališta

Prvi put dolaze i kazališta iz Kine Prvi put dolaze i kazališta iz Kine Milan Paun

Ovogodišnje jubilarno 20. vukovarsko lutkarsko proljeće počinje u nedjelju 22. ožujka i traje do 28. ožujka, objavili su organizatori na konferenciji za novinare održanoj u palači Srijem u Vukovaru.

Dolazi 16 kazališta, od toga 12 iz Hrvatske, po jedno iz BiH i Mađarske te prvi put dva kazališta iz Kine. Izvest će 90 predstava u pet gradova i 13 mjesta na području Vukovarsko-srijemske županije i Orašju u BiH.

Svečano je otvaranje u nedjelju u Hrvatskom domu Vukovar, a potom slijedi dodjela priznanja i nagrada u Gradskom muzeju Vukovar gdje će biti otvorena i izložba likovnih radova na temu Uskrsa. Povelje za životno djelo dobit će Srećko Šestan i Srđan Brešković.

Ulaz na sve predstave u Vukovaru besplatan je uz pokroviteljstvo Grada Vukovara.

U petak 20. ožujka u Hrvatskom domu Vukovar bit će obilježen Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade pod sloganom Povedite djecu u kazalište – u gradu čudesa dobri ljudi dijele sreću.

Na konferenciji za novinare govorili su Himzo Nuhanović, Viktor Lukačević, Jasminka Mesarić, Ivanka Miličić, Zdenko Rečić, Ruža Marić i Slaven Nuhanović.

Producent je Lutkarskoga proljeća Kazališna agencija Asser Savus, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture, Vukovarsko-srijemska županija te gradovi Vukovar i Vinkovci. 

Pročitano 1796 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun