Ispiši ovu stranicu

Otvoren 17. Vukovarski festival komorne glazbe

Zajednička fotografija nakon podizanja festivalske zastave u perivoju dvorca Eltz Zajednička fotografija nakon podizanja festivalske zastave u perivoju dvorca Eltz Foto: R.Rac

Podizanjem festivalske zastave u perivoju Dvorca Eltz večeras je službeno otvoren 17. Vukovarski festival komorne glazbe. 

- O umjetničkoj vrijednosti ovoga festivala, dovoljno govori i sama činjenica što festival tradicionalno otvara koncert Zagrebačke filharmonije. Vukovar je bio i jest prijestolnica europske kulture. Svake godine se trudimo festival podići na višu razinu kako bi privukao što veći broj posjetitelja, kako naših sugrađana tako i brojnih turista – rekla je pročelnica za kulturu i turizam u Gradu Vukovaru Marina Sekulić, otvarajući festival.

Ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ruža Marić naglasila je ugled i prepoznatljivost ovoga festivala na kojemu iz godine u godinu želi nastupiti sve više umjetnika. Glazbene večeri festivala održavaju se u crkvi sv. Filipa i Jakova, dvorcu Eltz, Hrvatskome domu pa time ovaj festival povezuju s glazbenim događanjima poput varaždinskih baroknih večeri. Obraćajući se posjetiteljima, Marić se prisjetila i samih početaka festivala koji se 1998. godine prvi puta održao u razrušenom dvorcu Eltz.

Festival je i ove godine okupio eminentne glazbenike ali i mlade nadarene glazbenike među kojima i mladu vukovarsku pijanisticu Kristinu Hegeduš.

Vukovarski festival komorne glazbe utemeljili su 1998. godine Gradski muzej Vukovar, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska paneuropska unija i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika. Pokrovitelj festivala je gradonačelnik Ivan Penava, dok su organizatori Gradski muzej i Hrvatski dom Vukovar.

17. Vukovarski festival komorne glazbe traje do 1. listopada.

Pročitano 1916 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac