Ispiši ovu stranicu

Muzej vučedolske kulture nagradio najbolje marketinške ideje

Studenti svoja teorijska znanja pretočili u praksu Studenti svoja teorijska znanja pretočili u praksu Foto: facebook EFOS

Muzej vučedolske kulture nastavio je suradnju s Ekonomskim fakultetom u Osijeku, točnije katedrom za marketing koju vodi prof. dr. sc. Mirna Leko Šimić. Nakon posjete osječkih studenata muzeju i njihovog upoznavanja s marketinškim aktivnostima, oni su osmislili plan kako prezentirati Muzej vučedolske kulture u svijetu.

Muzej je najbolje radove nagradio priznanjima koja bi im mogla biti vrlo dobra referenca pri zapošljavanju nakon studija.

- Jako smo zadovoljni rezultatima i drago nam je što smo mi naučili nešto od studenata, a i oni od nas. Nadamo se da je ovo samo početak dobre suradnje s ekonomskim fakultetom jer su prvi rezultati zaista sjajni. Ovo će zasigurno biti prekretnica u muzejskom marketingu – istaknuo je voditelj marketinga muzeja Darko Bilandžić.

Suradnja je bila izvanredna prilika studentima da svoja teorijska znanja pretoče u praksu.

-Ovo je izravno povezivanje teorije koju mi predajemo na fakultetu i „žive“ prakse. Muzej vučedolske kulture je institucija koja se na tržištu nalazi nepunih godinu dana i njihova ideja je bila da studenti koji dobivaju suvremena teorijska znanja porade na načinu kako razviti marketing-strategiju da bi muzej bio što prepoznatljiviji – pojasnila je voditeljica kolegija Neprofitni marketing, prof. dr. sc. Mirna Leko Šimić.

Prvo, drugo i treće mjesto

Prvo mjesto u izradi poslovnog slučaja Muzeja vučedolske kulture osvojio je tim studenata: Ines Jacoby, Antonela Oužecky, Daniela Papić i Nives Raspudić, drugo mjesto osvojili su: Marta Botkuljak, Bruno Budimir, Boris Greger, MiaMihić i Kristina Sendić dok su treće bili: Ivana Ćurdo, Mateja Fauković, Dijana Jukić, Antonio Kursar i HebaYousri.

Pročitano 1425 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac