Ispiši ovu stranicu

Počeo 23. festival glumca u Vinkovcima

GK Joza Ivakić Vinkovci GK Joza Ivakić Vinkovci Foto: kazaliste-vinkovci.hr

Otvorenjem Trijenalne izložbe najboljih kazališnih plakata u foajeu Gradskog kazališta Joze Ivakića u Vinkovcima u petak je počeo 23. festival glumca u sklopu kojega će se do 21. svibnja u pet gradova Vukovarsko-srijemske županije izvesti predstave po izboru ovogodišnjeg selektora Enesa Kiševića. 

Na natječaj za najbolji kazališni plakat stiglo je pedesetak plakata iz hrvatskih kazališta, a Ocjenjivački sud, u čijem su sastavu bili Zdravko Dvojković, Branka Hlevnjak i Dubravko Mataković, najboljim je ocijenio seriju plakata Kazališta "Gavella" iz Zagreba koje je izradio na Festivalu glumca već nagrađivani dizajner Vanja Cuclić.

- Posebnost izložbe je što ona sadržava ne jedan, nego cijeli niz 'Gavellinih' plakata uz pomoć kojih možemo pratiti kazališnu produkciju toga kazališta od 2014. do predzadnje premijere 'Kao na nebu' i vidjeti kako raste njihov dizajn i kako Vanja Cuclić prati predstave i prilagođava vizualni koncept autoru i cijeloj predstavi - rekla je voditeljica odnosa s javnošću 23. festivala glumca Frana Marija Vranković.

Pohvaljeni su plakati za predstavu "Dobitnik" zagrebačkog kazališta KNAP i "Hinkemann" Zagrebačkog kazališta mladih. 

U sklopu 23. festivala glumca u Gradskoj kavani "Navis" u Vukovaru sinoć se održao "Mali noćni razgovor" s Goranom Grgićem. Festival se svečano otvara u subotu, 14. svibnja u Županji - ovogodišnjem gradu domaćinu, a osim Županje, održavat će se u Vinkovcima, Iloku, Otoku i Vukovaru. (Hina)

Pročitano 1450 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac