Ispiši ovu stranicu

Međunarodni dan muzeja obilježen na Vučedolu

Učenici izrađivali modele eko-vozila Učenici izrađivali modele eko-vozila MVK

Međunarodni dan muzeja obilježen je u 65 gradova diljem Hrvatske, u stotinjak muzeja s više od 350 programa na temu „Muzeji i kulturni krajolici“, kojom se nastoji ukazati na potrebu očuvanja kulturnih krajolika kao najraznovrsnijeg i najpristupačnijeg dijela kulturne baštine.

Po prvi puta u programu obilježavanja sudjelovao je i Muzej vučedolske kulture. Nakon predavanja dr. sc. Danijele Roksandić sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu na temu „Ambijenti i naselja u prapovijesti“, održana je eksperimentalna radionica „Eco car“ na kojoj su sudjelovali učenici Gimnazije Vukovar i OŠ Mitnica te utrka vozila koja su izradili, a svi oni koji su posjetili muzej mogli su naučiti više o izradi modela vučedolskih kola i pečenju keramike na tradicijski način.

Suradnja Filozofskog fakulteta i Muzeja vučedolske kulture se nastavlja već u rujnu na tradicionalnoj ljetnoj školi arheologije. „Trenutno radimo na položaju kukuruzišta Streim, a radove moramo uskoro završiti jer će na tom mjestu biti zgrada planetarija. Sada smo došli do sloja rane vučedolske kulture i vjerujem kako ćemo ove godine završiti tu sondu, a onda selimo na nove pozicije.“ – pojasnila je dr. sc. Danijela Roksandić.

Muzej vučedolske kulture uskoro očekuje i obilježavanje Europske noći muzeja (21. svibnja).

Pročitano 1250 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac