Ispiši ovu stranicu

Svečano otvoren 10. VFF

Gradonačelnik Penava svečano otvorio 10. VFF Gradonačelnik Penava svečano otvorio 10. VFF F: K.Gojani

Projekcijom kratkoga filma „Igra malog tigra“ redateljice Jasne Nanut i  dugometražnog igranog filma „Ovo nije moje vrijeme“ mađarskog redatelja Szabolcs Hajdu, koji ujedno i glumi u filmu, u Hrvatskom domu Vukovar svečano je otvoren 10. Vukovar film festival.

Festival će se održavati šest dana tijekom kojih će biti prikazano oko 90-ak filmova podijeljenih u 13 kategorija od kojih su tri natjecateljske i biti će nagrađivane. Direktor festivala Igor Rakonić, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava i ministar kulture Zlatko Hasanbegović nazočnima su se obratili te nakon uvodnih govora jubilarni 10. Vukovar film festival i službeno je otvoren.

Svečanosti otvorenja VFF-a svojom prisutnošću uveličali su i ministar financija Zdravko Marić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić kao i novi predsjednik HDZ-a  Andrej Plenković.

Najbolji filmovi s najvećih svjetskih filmskih festivala premijerno će se u Vukovaru prikazivati na terasi Agencije za vodne putove, perivoju dvorca Eltz, Cinestaru, kinu Borovo, Vukovarskoj adi i Muzeju vučedolske kulture, a od ove godine po prvi puta i na vukovarskoj atrakciji, plovećem brodu Bajadera koji će kretati ispred Otoka sportova. Filmovi će se osim u Vukovaru prikazivati i u Valpovu, Osijeku te Belom Manastiru.

U okviru VFF-a u konkurenciji za nagrade prikazuju se dugometražni, kratkometražni i dokumentarni filmovi iz podunavskih zemalja, bit će održano i pet filmskih radionica - Dunavska scenaristička radionica pod vodstvom scenaristice Sanje Kovačević, Festivalska radionica pod vodstvom redatelja Ivana Salaja, Stop animacija za najmlađe koju vodi redatelj Zvonimir Rumboldt, Radionica slame pod vodstvom kipara Nikole Fallera te radionica stripa pod vodstvom stripomana Davora Schunka. Direktor Rakonić poziva svu zainteresiranu djecu i mlade da im se priključe. Svake godine pa tako i ove održat će se svaki dan festivalski party zona koja se smjestila u prostoru bivšeg kina u Radničkom domu u središtu Vukovara, a donosi nastupe bendova kao što su The Frajle i Soulfingersi. Ulaz na koncerte je slobodan.

Organizatori VFF-a su Discovery film and video distribution, Grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar.  

Pročitano 2934 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI