Ispiši ovu stranicu

Penava otvorio 5. smotru svatovskih zaprega i jahača „Zlatna potkova“ Vukovar

Natjecateljska zaprega Natjecateljska zaprega Foto: B.Bradarić

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava prigodnim riječima otvorio je 5. smotru svatovskih zaprega i jahača „Zlatna potkova“ Vukovar na Lušcu.

Penava je pozdravio nazočne te zahvalio organizatoru, Konjogojskoj udruzi „Potkova“ Vukovar, koja je aktivna na većini manifestacija u gradu Vukovaru. Istaknuo je kako je ovo još jedna manifestacija u nizu koja ima svoju pozitivnu priču. -Ovakve manifestaciju odišu energijom, tradicijom i dobrim duhom gdje se ljudi druže i opuštaju u prirodnim stvarima. Udruga ima potpunu podršku grada Vukovara, prepoznali smo potencijal i aktivnost udruge –rekao je Penava.

Na revijalnom natjecanju u vožnji kola kroz čunjeve u preciznosti i brzini te tehničkom jahanju sudjelovalo je trinaest zaprega i četrdeset jahača. Osim revijalnog natjecanja dodijeljene su i razne nagrade. Nagradu za najstarijeg kočijaša dobio je Zdenko Grgić, za najmlađeg jahača Lucijan Penić, naljepšu svatovsku zapregu Nikica Matković, najljepši par konja Zlatko Zajac te nagradu za najljepšeg jahača dobio je Goran Tripić. Svi sudionici natjecanja dobili su zahvalnice, a nagrade je uručio gradonačelnik Penava.

Penava dodijelio nagrade

Predsjednik Konjogojske udruge „Potkova“ Vukovar, Damir Zetović naglasio je kako je smotra i ovaj put okupila veliki broj sudionika koji dolaze iz Slavonskog Broda, Baranje, Iloka, Vinkovaca, Đakova i okolnih sela. -Cilj manifestacije je očuvanje slavonske tradicije i običaja –zaključio je Zetović.

Uz brojne posjetitelje gošće manifestacije bile su članice Udruge bijela golubica iz Vukovara koje su manifestaciju dodatno uljepšale pjesmom.

Pročitano 3762 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI