Ispiši ovu stranicu

Vukovarke druge na Kupu Republike Hrvatske

KDU Vukovar KDU Vukovar

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza u Vukovaru je u organizaciji Kluba dizača utega „Vukovar“, održano posljednje službeno natjecanje dizača utega u ovoj godini, Kup Republike Hrvatske pod nazivom „Ivan Helman“. U čast bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Hrvatskog dizačkog saveza.

Kako su se članovi Kluba dizača utega „Vukovar“ već više puta iskazali dobrom organizacijom kako domaćih tako i međunarodnih natjecanja, nije bilo sumnje, da će i ovo proteći u dobroj organizaciji i na zadovoljstvo svih sudionika ovogodišnjeg Kupa. Na Kupu Republike Hrvatske, nastupili su gotovo svi hrvatski klubovi osim ŠDK „Solin“ i DK „Kvarner“ iz Rijeke a pretpostavlja se da su uzrok nedolaska u Vukovar, loši vremenski uvjeti.

Lijep ambijent Sportske dvorane, pružio je izvanredne uvjete za natjecanje a novi adekvatan prostor u kojem klub odnedavno djeluje, pružio je optimalne uvjete za pripremu natjecatelja za nastup. Nakon osvojene titule ekipnih seniorskih prvakinja Hrvatske u svibnju, s pravom se očekivao dobar plasman i u Kupu Hrvatske, što su djevojke i potvrdile osvajanjem pehara za drugo mjesto, iza pobjedničke ekipe DK „Metalac“ iz Zagreba a ispred trećeplasirane ekipe KDU „Rječina“ iz Dražica.

 U muškom dijelu natjecanja najuspješniji su bili članovi KDU „Kaštela“ , ispred KDU „Osijek“ i KDU „Split-Matadure“, dok je KDU „Vukovar“ osvojio peto mjesto. Cjelodnevno natjecanje najboljih hrvatskih dizača utega u Vukovaru „pratili su“ i predstavnici Hrvatskog zavoda za toksikologiju, koji su uzorkovali odabrane natjecatelje za doping kontrolu, a hoće li netko biti pozitivan znat će se nakon analize uzoraka. Uz pehare i medalje koje je za najuspješnije osigurao Hrvatski dizački savez, domaćin je sve natjecatelje nagradio zahvalnicama i djevojke ružom.

Za KDU „Vukovar“ su nastupili: Nataša Dermiček sa 30+35=65 kg, Željka Miljković sa 32+40=72 kg, Barbara Topolovec sa 35+45=80 kg, Hermana Dermiček sa 65+80=145 kg i Ana Crnjac sa 65+75=140 kg. David Miljković s 25+30=55 kg, Stjepan Topolovec s 40+50=90 kg, David Todorović s 48+60=108 kg. i Nikola Todorović sa 70+83=153 kg.

Pročitano 739 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI