Ispiši ovu stranicu

Enna Vukovar – Kaštela 1:3

Enna Vukovar - Kaštela Enna Vukovar - Kaštela Foto: Kery

Utakmicom 13. kola Superlige za odbojkašice nastavljeno je natjecanje nakon kratke stanke.

Utakmica između Enne Vukovar i Kaštele nije ni o čemu odlučivala jer su već formirane Lige za ostanak i Liga za prvaka i bodovi iz ove utakmice se ne prenose, ali je to bila dobra prigoda provjeriti i uigrati ekipu za predstojeće utakmice. Kaštela je četvrta ekipa prvenstva i igrat će  u Ligi za prvaka a Enna Vukovar je peta i igrat će u Ligi za ostanak. Odbojkašice Enne igrale su bez standardnih, ozlijeđene Lukić i Novalić. Gošće su povela 0:2 u setovima bilo je 18:25 i 21:25. Vukovar se vratio u trećem setu koji su dobile 25:22. U četvrtom setu Kaštela potvrđuje pobjedu, 13:25 za konačnih 1:3.

– Iako i domaćin i mi nismo bili u najjačem sastavu, imali smo dosta problema s gripom, tako da smo ušli u igru praktično sa sastavom s kojim do sada nismo igrali ali moram biti zadovoljan obzirom da nismo imali ni pripremnih utakmica u pauzi između dva dijela prvenstva. Prva dva seta smo odigrali dosta dobro, mirno na prijemu i u napadu tako da smo iskoristili sve pogreške protivnica. U trećem setu nam je pao prijem, imali smo par grešaka na prijemu servisa što  je domaća ekipa iskoristila i kaznila. Uspjeli smo se konsolidirati u četvrtom setu i utakmicu privesti kraju. Iako nam bodovi nisu bili važni jer smo već osigurali nastup u Ligi 4 ali nam je drago da zadržimo kontinuitet dobrih igara i da s pobjedama uđemo u Ligu prvih četiri ekipe gdje bi nam bilo jako važno da osvojimo što više bodova – rekao je trener Kaštele Zoran Grgantov, koji je prokomentirao i Ligu za prvaka i činjenicu da je Mladost daleko najjača ekipa prvenstva – Tako je, Mladost je jaka, međutim nama je došla Jelena Vukić prije mjesec dana, danas je nešto ozlijeđena pa nije igrala. S njom smo, na žalost, igrali samo dvije utakmice, kući smo izgubili tijesno 3:2 od Mladosti tako da smo pokazali da uz našu, naravno vrhunsku igru možemo iskoristiti njihov eventualno slabiji dan i da se možemo čak i s njima nositi. Svakako da su u pravu da je Mladost najjača i nekako je za očekivati da će one biti broj 1 a da ćemo se Olimpik, Rijeka i mi nastaviti boriti za ovo drugo i treće mjesto – zaključio je trener Kaštele Zoran Grgantov.Enna Vukovar Kaštela2

– Ova je utakmica bila prijateljska jer ni nama ni Kaštelama ne znači ništa jer mi ćemo ići u donji dom u Ligu za ostanak u Kaštela ide u Ligu za prvaka tako da jednostavno te bodove ne prenosimo. Pošto smo mi u situaciji gdje nam je Marta Lukić slomljene ruke i gdje smo ostali bez Dunje Novalić htjela sam da vidimo kako ćemo ići u Ligu za ostanak i kako ćemo igrati. Imamo još jednu utakmicu s Mladosti, tako da ćemo za jedno 15-ak dana znati naše pravo, realno stanje. Dunja Novalić se, nakon ozljede ramena koju je imala prošle godine, nije potpuno oporavila i odlučila je da će ipak pauzirati jer to rame se nije zaliječilo i nije bila prava već 3-4 mjeseca – rekla je trenerica ŽOK Enna Vukovar Ivana Đamarija te dodala kako prijelazni rok počinje tek nakon sljedećeg kola – Imamo neke kombinacije ali ne bi izlazila s time dok ne vidimo što će biti s tom curom ali nadam se da ako uspijemo dovesti to pojačanje da smo definitivno sigurni. A ako ne, to je to što imamo, pokušat ćemo se boriti. Najviše bodova prenosimo u doigravanje, 14 bodova a iza nas slijedeći donosi 9 bodova. Praktički moramo dobiti dvije utakmice. Nadam se da i s ovom ekipom koju imamo trenutno da ćemo uspjeti izboriti ostanak. – rekla je Đamarija te na pitanje kada bi se Marta Lukić trebala vratiti u ekipu odgovorila – Po saznanju liječnika, minimalno dva tjedna, ja se nadam, možda ne prvo kolo doigravanja ali drugo- treće kolo da će ona biti u sastavu.

Trenerica Đamarija tijekom zimske stanke nije imala odmor jer je imala reprezentativnih obveza. Naime, odmah nakon natjecanja s reprezentacijom U-17 je otišla na Merza kup u Sloveniju gdje su u finalu izgubili od domaćina a nakon toga su u Zagrebu odrađene pripreme –  Meni je to jedno novo iskustvo tako da puno toga imam tamo i naučiti. Što se tiče Slavonije za sada su u reprezentaciji dvije cure iz Osijeka tj. OK Čepin, sada su trenutačno obje igračice Osijeka koje su po meni sigurno jedne od najvećih perspektiva Slavonske odbojke a definitivno imamo i mi materijala ali vidjet ćemo, samo polako, ne želim nikoga gurati da ne ispadne da guram zato što su moji igrači, kada zasluže definitivno da ću ih gurati – rekla je Đamarija. U ostalim susretima 13. kola: Brda – Mladost 0:3, Olimpik – Poreč 1:3, Marina Kaštela – Rijeka 0:3.

U 14. kolu sastaju se: Kaštela – Marina Kaštela, Rijeka – Olimpik, Poreč – Brda, Mladost – Enna Vukovar.  

Posljednju utakmicu u prvom dijelu natjecanja Enna Vukovar igra protiv vodeće Mladosti, ova utakmica također bodovno ništa ne znači – Mladost je veliki zalogaj za sve ekipe u ligi, tako da tu nemam što očekivati. Ići ćemo s istim ovim sastavom tako da ćemo probati još jednu utakmicu odigrati kao pripremnu utakmicu prije samog doigravanja za ostanak u ligi. Mladost je prvak Hrvatske već od prvog kola tako da nemamo što tu očekivati – zaključila je Ivana Đamarija.

Pročitano 873 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI