Ispiši ovu stranicu

Monika Zovko osvojila zlato na Završnici KUPA Hrvatske

Monika Zovko Monika Zovko

U nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću održano je Prvenstvo Hrvatske i Završnica KUPA Hrvatske u ženskoj i muškoj gimnastici. Nikad brojnija i jača konkuncija u ženskoj sportskoj gimnastici bila je garancija kvalitete natjecanja, te su mnogobrojni gledatelji imali prigodu uživati. Samo natjecanje je potrajalo cijeli dan, a organizatori su se potrudili da sve bude na vrlo visokoj razini.

Gimnastički klub Vukovar je na ovom natjecanju imao samo jednu predstavnicu Moniku Zovko, koja je nastupila u kategoriji mlađe juniorke B program. Moniki je ovo bio prvi nastup u kategoriji mlađih juniorki, a ukupno je u kategoriji nastupilo 17 natjecateljica iz cijele Hrvatske. Za ovo natjecanje priprema se kroz cijelu godinu i mora se plasirati kroz kola na regionalnoj razini. Na sva tri kola ove godine u regiji istok Monika je bila najbolja, vrijedno je vježbala cijelu godinu i  u konačnici sav se trud isplatio. S Monikom je u ovoj godini najviše radila trenerica Tea Stojšić, koja slagala i koreografije za vježbe. U jesen je pred zadnje kolo, trenerica promijenila elemente u vježbama na gredi i tlu, što se pokazalo kao najbolja odluka.

Monika je cijelo natjecanje odradila na visokoj razini, uz male poteškoće na ručama i gredi, kad se sve sagleda može se reći da je nastup bio vrlo uspješan. Nastupala je neopterećena rezultatima i plasmanom, jer je tek ove godina počela vježbati slobodni program i natjecati u kategoriji mlađih juniorki. Ni treneri ni Monika nisu imali visoka očekivanja od ovog natjecanja, tako da je pobjeda i zlatna medalja bila pravo iznenađenje za sve.                         Zlato na završnici Moniki može samo biti poticaj da vrijedno nastavi trenirati.

Pročitano 1074 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI