Ispiši ovu stranicu

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček primio članove KDU Vukovar

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i članovi KDU Vukovar Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i članovi KDU Vukovar Foto: Kery

Članice Kluba dizača utega Vukovar, reprezentativke Ana Crnjac i Hermana Dermiček nastupile su na Prvenstvu Europe u dizanju utega održanom u Bukureštu. Ana Crnjac je u kategoriji + 87 kg zauzela 4. a Hermana Dermiček u kategoriji do 76 kg zauzela je 8. mjesto. U stručnom stožeru reprezentacije je bio njihov trener Milan Kordić. Tim povodom zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček primio je dizačice utega Anu Crnjac i Hermanu Dermiček, te trenere Milana Kordića i Davora Horvata.

– Želim ovim  putem čestitati Klubu dizača utega Vukovar na izvrsnom radu. Drago mi je što su članice kluba Hermana Dermiček i Ana Crnjac nastupile na Europskom prvenstvu u Bukureštu gdje su u svojim uzrastima bile dio Hrvatske reprezentacije gdje je Ana osvojila 4. a Hermana 8. mjesto. Također, treba spomenuti da je Hermana u više navrata obarala državne rekorde i gotovo na dnevnoj bazi ih obara. Nama je drago da smo uspjeli dvije godine klubu dizača utega Vukovar omogućiti adekvatne uvjete rada, kvalitetne prostorije i osigurati kvalitetno financiranje kako bi ubuduće ovakvi i slični rekordi bili što učestaliji – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.

Predsjednik i trener kluba Milan Kordić rekao je kako se u klubu 15 osoba natječe dok je još desetak mlađih koji trebaju stasati, te dodao – Ograničeni smo prostorom i rekvizitima, to je težak sport i ne možemo imati masovnost kao u nekim drugim sportovima.

Reprezentativka Ana Crnjac rekla je kako se dizanjem utega počela baviti nakon što je u školu došao trener Milan Kordić s klubom dok je bila u osnovnoj školi – Svidjelo mi se i odlučila sam pokušati i bavim se time već 5-6 godina. Rekord u trzaju mi je 71 a u izbačaju neslužbeno 90 a službeno 88 kg. Sada smo nastupali na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj ja sam bila 4. u A finalu od nas 8, mjesec dana prije toga smo bili u San Marinu na Kupu Europske Unije gdje sam bila prva od nas 10 u kategoriji – rekla je Crnjac.Klub dizača utega Vukovar 3

Hermana Dermiček je na prvenstvu Europe bila 8., pojasnila je kako se počela baviti dizanjem utega – Pozvala me prijateljica da joj pravim društvo, onda mi se svidjelo pa sam ostala. Najveći uspjesi su 70 kg u trzaju i 84 u izbačaju. Osim Europskog prvenstva u Bukureštu prošle godine sam bila na Olimpijskim igrama mladih u Argentini – rekla je Dermiček

Ana i Hermana su nastupile u "A" finalu Prvenstva Europe i svojim rezultatima su doprinijele ekipnom plasmanu Hrvatske na 13 mjesto u konkurenciji 31 zemlje i 303 natjecatelja.  

 

Djevojke četvrte a dečki sedmi na KUPU Hrvatske za seniore

Po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza u Zagrebu je održan KUP Republike Hrvatske za seniore u obje spolne konkurencije.

Mladi članovi Kluba dizača utega „Vukovar“ , nastupili su u obje konkurencije s ekipama sastavljenim od mlađih kadeta i kadeta jer seniora klub još nema, te je ostvaren zadovoljavajući ekipni rezultat.

Djevojke su osvojile četvrto a dečki sedmo mjesto a tijekom natjecanja djevojke su 16 puta pomjerale granice državnih rekorda za mlađe uzraste.

Nataša Dermiček je nastupila u kategoriji do 45 kg i 12 puta je obarala državne rekorde s rezultatima od 45 kg u trzaju, 55 kg u izbačaju i 99 i 100 kg u biatlonu a rekordi su to za uzraste U15, U17 i U20.

 Željka Miljković je nastupila u kategoriji do 49 kg i s rezultatima od 51 kg u izbačaju i 91 kg u biatlonu, postavila je 2 nova državna rekorda za uzrast U15.

Hermana Dermiček je postavila 2 nova rekorda za uzrast U17 u kategoriji do 71 kg s rezultatima od 84 kg u izbačaju i 153 kg u biatlonu.

Rezultati KDU „Vukovar“: Željka Miljković 40+51=91 kg, Nataša Dermiček 45+55=100 kg, Hermana Dermiček 69+84=153 kg, Ana Crnjac 65+80=145 kg, David Miljković 33+45=78 kg, Srđan Mrđenov 0+55=55 kg, Saša Dobrijević 38+50=88 kg, David Todorović 65+83=148 kg, Nikola Todorović 84+100=184 kg i Mario Milčinović 90+115=205 kg.

 

Pročitano 875 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI