Ispiši ovu stranicu

Svečano je otvoren 18. Memorijalni turnir vukovarskih branitelja

18. Memorijal vukovarskih branitelja 18. Memorijal vukovarskih branitelja Foto: Kery

Postrojavanjem 16 nogometnih ekipa na stadionu u Borovu naselju poslije dvije godine pauze uslijed pandemije koronavirusa svečano je otvoren 18. Memorijalni turnir vukovarskih branitelja. Otvorenje je započelo dizanjem stijega kojeg je podigao branitelj Vukovara Stjepan Mađarac.

Nazočne je u ime organizatora pozdravio Ivo Kovačić – Čast mi je i zadovoljstvo što smo se na današnji dan okupili u ovolikom broju da odamo počast prvenstveno onima koji su dali živote za obranu Vukovara i Republike Hrvatske. Ovaj memorijal posvećen je svima njima. Posebno mi je zadovoljstvo pozdraviti sve sudionike, uzvanike i goste ovoga natjecanja. Želim natjecateljima dobar uspjeh i fair play igru.Memorijal vukovarskih branitelja 1

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava zahvalio se HNS-u i svim organizatorima i uzvanicima, posebno je pozdravio natjecatelje i predstavnike iseljeništva te poručio – Najvažnije je da smo tu u spomen na poginule hrvatske branitelje, da smo tu u zajedništvu. Vama svima želim naravno puno sreće, da svi prođete bez ozljeda, a naravno kao i uvijek, neka najbolji, najsretniji i najspretniji pobijedi - rekao je Penava te je udarcem lopte prema domaćoj ekipi otvorio turnir. Nakon toga se spustio pljusak koji je natjerao sve sudionike da potraže zaklon. Utakmice se igraju u Vukovaru, Borovu naselju i Bogdanovcima. Utakmice po skupinama igraju se i u subotu dok se u nedjelju igraju utakmice za 3. (9,00 sati) i 1. mjesto (10,30). Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najavljeno je za 12,00 sati. Ekipe su podijeljene u skupine:

Skupina A: Dinamo, Šibenik, Vukovar 1991 i Varaždin

Skupina B: Osijek, Gorica, Slaven Belupo i selekcija Hrvata Austrija

Skupina C: Hajduk, Lokomotiva, Istra 1961 i selekcija Hrvata Sjeverne Amerike

Skupina D: Rijeka, Hrvatski dragovoljac, Cibalia i selekcija Hrvata Njemačka.

 

Pročitano 966 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI