Ispiši ovu stranicu

Luka Čarapović osvojio tri medalje na 50. međunarodnom plivačkom mitingu Mladost-Zagreb.

Luka Čarapović na postolju Luka Čarapović na postolju Foto: Plivački klub Vukovar

Plivački klub Vukovar sudjelovao je na jubilarnom 50. međunarodnom plivačkom mitingu Mladost-Zagreb. Na natjecanju je sudjelovalo više od 50 plivačkih klubova iz Hrvatska, Srbije, Bosne i Hercegovine,Slovenije...

Ovo je ujedno i druga postaja serije natjecanja HEP Grand prix, te se klub u Vukovar vratio s 3 medalje (2 x zlato i 1x srebro) od četiri utrke u kojima su nastupili .

Za ovakve rezultate pobrinuo se Luka Čarapović.Luka Čarapović 2

Luka Čarapović je prvog dana natjecanja plivao utrke u disciplinama 100 m leđno i 100 m mješovito, te je u kvalifikacijama izborio u obje discipline A finala.

Na 100 mješovito u juniorskoj konkurenciji završio je kao srebrni (2.mjesto), a u apsolutnoj kategoriji zauzeo je 7. mjesto isplivavši osobni rekord.

U disciplini 100 m Leđno, Luka je potvrdio svoju kvalitetu, kao jedan od najboljih leđaša u Hrvatskoj, te u juniorskoj konkurenciji zauzeo 1. mjesto, dok je u apsolutnoj kategoriji završio na 6. mjestu s rezultatom 55.99 sec

Ovaj rezultat je ujedno i 3. najbolji rezultat u apsolutnoj kategoriji Hrvatskog plivačkog saveza.

Drugi dan je sudjelovao na utrci 50 m leđno, te je u B finalu isplivao rezultat 25.80 sec što je ujedno i 1. mjesto u juniorskoj konkurenciji, također osobni rekord.

Zadnja disciplina u kojoj je sudjelovao bila je 50 m slobodno, te je s osobnim rekordom 23.89 sec završio na 7. mjestu u juniorskoj kategoriji u izrazito jakoj konkurenciji.

Podsjetimo kako je Luka još uvijek mlađi junior (2006.), te mu je ovo prvi nastup u novoj sezoni 2022./23. u malom bazenu.

Posljednjih 9. godina nije bilo plivača iz Hrvatskih klubova koji su plivali brže od njega u njegovoj kategoriji, što nam govori vrijednost rezultata, te da je Luka vrijedan svake podrške. Za natjecanje ga je pripremio trener Ivan Koščević, te ga na istom pratio.Luka Čarapović 3

 

Pročitano 286 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI