Ispiši ovu stranicu

Monika Zovko druga u Hrvatskoj

Monika Zovko s trenerima Monika Zovko s trenerima Foto: GK Vukovar

U Zagrebu je 12. i 13. studenog 2022. održano Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. U Slobodnom i Obaveznom programu održano je pojedinačno višebojsko prvenstvo, a u svakoj od kategorija maksimalno je moglo nastupiti samo deset natjecatelja. Kvalifikacije za ovo prvenstvo trajale su od početka natjecateljske sezone 2022. godine, a zbrajao se najbolji rezultat iz proljetnog dijela s najboljim rezultatom iz jesenjeg dijela. Uprava i treneri Gimnastičkog kluba Vukovar ponosni su što na ovom prvenstvu imaju svoje predstavnice i to u svim kategorijama u kojima su se natjecali u 2022. godini. Ukupno šest natjecateljica u Obaveznom i jedna natjecateljica u Slobodnom programu.

U sportskom centru Lučko okupile su se najbolje gimnastičarke i gimnastičari Hrvatske, a natjecanje se odvijalo u dva dana. Prvog dana održano je PH za Apsolutni i Slobodni program. U Slobodnom programu natjecala se Monika Zovko u kategoriji juniorke i odlično odradila natjecanje. Posebno je bio zapažen nastup na tlu gdje je Monika dobila i najveću ocjenu u svojoj kategoriji. Konkurencija je bila vrlo jaka, a na kraju natjecanja Monika je osvojila 2. mjesto i okitila se srebrnom medaljom. Monika je još jednom dokazala da je i dalje u samom vrhu Hrvatske u Slobodnom programu.Gimnastika 1

Drugog je dana održano Višebojsko prvenstvo Hrvatske u Obaveznom programu. Najmlađa predstavnica GK Vukovar bila je Hana Antunić, koja se natjecala u kategoriji kadetkinje i osvojila 7. mjesto. U kategoriji mlađe juniorke Atina Simić je osvojila 10. mjesto. U kategoriji juniorke GK Vukovar je imao dvije predstavnice, Valentina Mrkonja je osvojila 4. mjesto, a Maja Kell 10. U najstarijoj kategoriji mlađe seniorke natjecale su najiskusnije natjecateljice, Miljana Poznanović osvojila je 5. mjesto, a Nikolina Velikić 7. mjesto.

Pročitano 414 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI