Ispiši ovu stranicu

Održana završna konferencija Erasmus+ projekta "Gimnastika za mlade"

Gimnastika za mlade Gimnastika za mlade Foto: Kery

Završna konferencija Erasmus+ projekta Gimnastika za mlade - GYM4U čiji je nositelj i koordinator projekta Gimnastički klub Vukovar. Projekt je u potpunosti financiran iz programa Erasmus + Sport 2020 Europske unije, ukupne vrijednosti 59.000 EUR. Projekt se provodio tijekom dvogodišnjeg razdoblja od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine.

Partneri u provedbi su Sokolsko društvo Vojvodina, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov, Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar". - Projekt je započeo u vrijeme korone kada nismo mogli raditi treninge, kada se nisu mogli obavljati plivački sportovi, powerlifting i gimnastika, sve što je bio bit u ovom projektu. Radilo se on line. Nakon relaksacije vezane za korona uvjete krenulo se punom snagom kroz ova tri sporta. Bit je da se sva tri sporta spoje, tehnike treninga u jednu kako bi pomogla mladim gimnastičarima da što bolje napreduju u smislu rada i vježbe pripreme za natjecanja i odrađivanje treninga a sve u svrhu smanjenja ozljeda i nastanka ozljeda – rekla je predsjednica Gimnastičkog kluba Vukovar Ankica Paun Jaralah. Zadovoljna projektom je i partner Sokolsko društvo Vojvodina - Vrlo smo zadovoljni kako je projekt prošao bez obzira na koronu. Djeci se dopao takav vid projekta kojeg je nositelj Gimnastički klub Vukovar, gdje su usput mogli vidjeti tri različita sporta koji nisu samo gimnastika radi rehabilitacije same djece i njihovih ozljeda. Cilj je kako bi se uspjelo preduhitriti da ne dođe do lomova ili bilo koje druge ozljede koje nosi samo bavljenje nekom fizičkom aktivnošću – rekao je Miroslav Kovač predsjednik Sokolskog društva Vojvodina iz Novog Sada. Ispred grada Vukovara nazočio je zamjenik gradonačelnika Filip Sušac – U ime grada Vukovara čestitam Gimnastičkom klubu Vukovar što su uspjeli među rijetkim klubovima koji su uspjeli organizirati Erasmus + program jer znamo da takvi programi zahtijevaju partnere van Republike Hrvatske. Kroz taj program naši sportaši poboljšavaju svoje kvalitete. Ponosni smo i na klub i što smo na završnoj konferenciji što je pokazatelj da je projekt uspješno završen – rekao je Sušac.Gimnstika

Opći cilj GYM4U projekta je zaštita mladih sportaša u dobi od 7 do 14 godina od opasnosti po zdravlje i povećanje sigurnost poboljšanjem uvjeta za trening i natjecanje.

Specifični ciljevi projekta su usmjereni na uspostavu dugoročne mreže za promicanje i provedbu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih gimnastičara od 7 do 14 godina, te razvoj, primjenu i razmjenu dobre prakse o poboljšanim trenažnim i natjecateljskim uvjetima mladih gimnastičara s ciljem zaštite zdravlja mladih sportaša i prevencije od ozljeda.

Pročitano 254 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI