Ispiši ovu stranicu

Hrvatska večeras igra za finale Svjetskog nogometnog prvenstva, na putu joj je Argentina

Izbornik Zlatko Dalić Izbornik Zlatko Dalić Foto: Kery

Hrvatska nogometna reprezentacija polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru igra danas. Suparnik je reprezentacija Argentine. Svjetska javnost prednost daje Argentini i Messiju. Tako je bilo i u utakmici s Brazilom, no ipak je Hrvatska išla dalje. Jasno je da nas čeka teška utakmica, a Messiju je ovo zadnje prvenstvo gdje može doći do titule svjetskog prvaka - “Oni su isto puni motiva i čekaju tu svjetsku titulu, ali mislim da nas čeka težak posao. U ovom su oni trenutku sjajni, ušli u polufinale. Ipak su ranjivi, nisu toliko dobri”, rekao je u najavi hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Messi je najbolji argentinski igrač koji može sam riješiti utakmicu ako mu se ukaže prilika, pa će dobiti i posebnu pozornost naših igrača - "Pokloniti najviše pažnje tome kako zaustaviti Messija, na koji način i s kojim igračima i što oko njega napraviti. Moramo zatvoriti prilaz lopti prema njemu i onemogućiti mu prostor. Ako ponovimo igru protiv Brazila u tom dijelu, bili smo kompaktni, onda on nema tog prostora koji mu treba", rekao je Dalić.

Jasno je od koga prijeti najveća opasnost u redovima Argentine, ali ona je puna odličnih igrača koji igraju na najvišoj razini - "Nemamo plan za Messija i njegovo individualno zaustavljanje. I prije je bilo tako kad smo igrali s dobrim ekipama i protiv sjajnih individualaca, uvijek je njih momčad zaustavljala i nikad nije bilo markiranje pojedinaca. Ne vjerujem da ćemo imati poseban plan za jednog igrača jer Argentina ima puno dobrih igrača i neće biti fokus samo na jednom", rekao je Bruno Petković.

Josip Juranović je u utakmici s Brazilom po mnogima odigrao svoju najbolju utakmicu u hrvatskom dresu, evo što će po njemu biti presudno - “Tajna je to što smo svi zajedno kao obitelj ovdje. Dišemo jedan za drugoga na utakmicama od prve do zadnje minute. To je tajna uspjeha”, rekao je Juranović.

Standardni prvotimac i jedan od onih koji su i na prošlom prvenstvu imali značajnu ulogu je Ivan Perišić - Kao što svaki sportaš želi ući u finale, tako ćemo i mi dati sve od sebe protiv Argentine koja je, kao što je izbornik rekao, odlična ekipa i stvarno kada igraju za svoju zemlju daju sto posto. Bit će teško. Uspoređivati Englesku, prošlo polufinale i sad...mislim da će biti slična utakmica jer je i Engleska imala dobru ekipu, ima je i Argentina sad ali puno toga ovisi o nama. Ako budemo pravi neće biti straha i moramo igrati kao prava ekipa kao što smo bili protiv Brazila i onda je sve moguće

Hrvatska i Argentina do sada su igrali pet puta, dva je puta pobjeđivala Argentina dva puta Hrvatska, dok je jednom bilo neriješeno. Kako će utakmica proći, tko će dalje, doznat ćemo nakon utakmice koja se igra danas u 20,00 sati.

 

 

Pročitano 315 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI