Ispiši ovu stranicu

Vukovar 1991 – Cibalia 1:1

Vukovar 1991 - Cibalia Vukovar 1991 - Cibalia Foto: Janoš Kery

Na Stadionu u Borovu Naselju županijski su derbi u SuperSport Prvoj nogometnoj ligi bez pobjednika, 1:1 odigrali drugoplasirani Vukovar 1991 i trećeplasirana Cibalija. Vukovar je u vodstvo doveo Törles Tim Knöll u 29' minuti susreta. Vukovar je bio bolji tijekom cijele utakmice i propustili su realizirati nekoliko izglednih prigoda. Cibalija je izjednačila lijepom akcijom u 82' minuti a strijelac je bio Robert Perić Komšić. Bio je to i jedini ozbiljniji udarac po golu Vukovara u drugom poluvremenu. Derbi je okupio veliki broj navijača i gledatelja a posebnu su atmosferu napravili navijači Cibalije Ultrasi.

- Mislim da je derbi opravdao očekivanja kvalitetom i neizvjesnošću. Danas smo bili bolja ekipa s puno više stvorenih šansi od Cibalije, imali smo 2-3 meč lopte kao što je bila šansa Capitanija. Cibalija je jako kvalitetna ekipa i iskoristila je jednu našu nesmotrenost. Nije realno očekivati da Cibalija ne stvori niti jednu šansu – rekao je trener Vukovara 1991 Miroslav Bojko. Na pitanje da još uvijek mogu biti prvaci, Bojko odgovara – Prvo moramo pobijediti Orijent da bi došli u situaciju za prvo mjesto u slučaju poraza Rudeša. Mi smo cijelu sezonu dobri, sad smo 4 boda ispred Cibalije, nismo teoretski osigurali drugo mjesto ali smo se približili a ako nam se ukaže prilika za prvo mjesto pokušat ćemo je iskoristiti – rekao je Bojko.Vukovar 1991 Cibalija2

Rudeš je na svom terenu izgubio od Solina 1:2 tako još teoretski nije osigurao naslov prvaka iako je osigurao plasman u SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu. Trećeplasirana Cibalija ne može biti više prvak a Vukovar 1991 nije predao licencu za viši rang natjecanja tako da niti on ne može u viši rang. Međutim izgubili li Rudeš u sljedećem kolu u Vinkovcima od Cibalije, a Vukovar na svom terenu dobije Orijent, u posljednjem će kolu u Zagrebu Rudeš i Vukovar odlučivati o prvaku. U slučaju pobjede Vukovara kod Rudeša, Vukovarci će podići pehar.

Danas je odigrana i treća utakmica 31. kola u kojoj je BSK slavio kod Orijenta 1919 1:0.Vukovar 1991 Cibalija3

Pročitano 295 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI