Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102

Generalna konzulica u Pečuhu Vesna Haluga u posjeti Vukovaru

  • Petak, Lis 28 2016
  • Piše: 

Generalna konzulica u Pečuhu Vesna Haluga i učenici hrvatske nacionalnosti iz Republike Mađarske u posjeti su Vukovaru, a njihov boravak trajat će dva dana. Posjet je  organizirala Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, gdje su održani pozdravni govori te predavanja učenicima na temu Domovinskog rata i Bitke za Vukovar.

Vesna Haluga rekla je kako su u Vukovar došli povodom 25. Godišnjice neovisnosti Republike Hrvatske te kako svake godine u Pečuhu obilježavaju Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. – Prošle godine, Vukovar su posjetili studenti, a ove godine došlo je 30-ak djece iz obrazovnog centra Miroslava Krleže u Pečuhu. - Rekla je Haluga dodavši kako se radi o pilot projektu, ali se nada da će prerasti u pravi projekt te da će slijedeće godine u Vukovar dovesti djecu i iz susjednih zemalja.

Predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, Ivan Gugan istaknuo je kako je vrlo bitno da postoje dobre veze i suradnja između Hrvatske i Mađarske. Također je rekao i da je ovaj posjet izuzetno važan za djecu jer iako u školi uče o povijesti Hrvatske i dalje nisu dovoljno upoznati sa svime što se događalo 90-ih godina, a u Vukovaru imaju priliku saznati više, kako bi drugačije gledali na te godine i te žrtve.

Osim što će učiti o vrijednostima Domovinskog rata i Bitke za Vukovar, tijekom boravka  učenici će obići i memorijalne lokalitete u Vukovaru, posjetiti Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture i župnu crkvu sv. Filipa i Jakova.

Pročitano 1403 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Switch mode views:
  • Font size:
  • Decrease
  • Reset
  • Increase