Ispiši ovu stranicu

Održano savjetovanje "Osnove financijskih izvješća - razumijevanje i analiza"

$0-ak poslodavaca pratilo savjetovanje $0-ak poslodavaca pratilo savjetovanje Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru je u organizaciji Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Vukovar i Hrvatske udruge poslodavaca – Regionalni ured Osijek održano savjetovanje na temu: "Osnove financijskih izvješća – razumijevanje i analiza".

Savjetovanje je obuhvatilo temeljna financijska izvješća, analize trendova u računu dobiti i gubitaka, analizu trendova u bilanci, analizu strukture i kretanja različitih vrsta novčanih tokova te analizu omjera i indikatora aktivnosti, likvidnosti, zaduženosti, profitabilnosti, operativne i financijske poluge. Savjetovanje je zamišljeno kao interaktivno predavanje namijenjeno neekonomistima, odnosno poduzenicima koji su željeli unaprijediti svoje znanje iz područja analize financijskih izvješća.

- Predavanja su održali Igor Gvozdanović i Ivo Medak MBA, članovi upravedruštva Platinum Invest d.o.o., društva za upravljanje investicijskim fondovima, a 40-ak poslodavaca s područja županije naučilo je na sistematičan naičn identificirati različite vrste grešaka i potencijalno pogrešnih zaključaka izvedenih kao posljednica krive interpretacije rezultata analize, pojasnio je Ivan Marijanović, direktor ŽK Vukovar Ivan Marijanović.

Sudjelovanje na savjetovanju je besplatno, a Ivan Sarić iz Hrvatske udruge poslodavaca – Regionalnog ureda Osijek rekao je kako su članovi udruge vrlo zainteresirani za ovakva i slična predavanja.

Pročitano 799 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić