NAJNOVIJE
Otvorena izložba narodnih nošnji nacionalnih manjina

U robnoj kući u Ulici Josipa Jurja Strossmayera u Vukovaru otvorena je Treća izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 03 Prosinac 2022 12:20)
Od 1. siječnja Vukovar na granici Schengenske zone

U organizaciji Mladeži HDZ-a Grada Vukovara u Pastoralnom centru sv. Bone održana je konferencija Ususret Schengenu – najvećem slobodnom prostoru kretanja na svijetu.

(Petak, 02 Prosinac 2022 20:43)
Na stadionu HNK Mitnica otvoren teren s umjetnom travom

a stadionu Hrvatskog nogometnog kluba Mitnica u Vukovaru otvoren je teren s umjetnom travom. Akcija je pokrenuta u suradnji s Hrvatskom nogometnim savezom koji je donirao 100.000,00 kn, grad Vukovar donirao je 500.000,00 kn dok je 300.000,00 kuna prikupljeno donacijama građana iz Hrvatske i iseljeništva. Ukupna vrijednost projekta terena s umjetnom travom je 739.406,25 kn. Ranije se postavljeni reflektori pa je ukupna investicija oko milijun kuna. Na otvorenju se okupilo oko 200 članova kluba, nogometaša i ostalih građana Vukovara.Mitnica otvorenje4 Nakon pozdravnih govora predsjednika kluba Antuna Karaule i gradonačelnika Ivana Penave, teren je blagoslovio i molitvu predvodio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić. Nakon otkrivanja zida zahvale s imenima donatora, prve su poteze na novo otvorenom terenu odigrali gradonačelnik Penava i vukovarski gvardijan Jagodić.Mitnica otvorenje3

-Na inicijativu uvijek aktivnih članova kluba, prije svega predsjednika Antuna Karaule uvijek su bile neke akcije. Tako je došla i ideja za izgradnjom prvog terena s umjetnom travom na Mitnici. Što nam je ostalo uz tu silnu energiju koju rijetko viđamo i u Hrvatskoj, poglavito u Vukovaru da se samo organiziraju putem donacija osmišljenih akcija da se može "kupiti" kvadratni metar igrališta. Akciju koju je podržala cijela Hrvatska i dijaspora i što nam je ostalo nego zatvoriti tu priču u suradnji s klubom. Hvala svima što su sudjelovali, hvala upravi kluba na inicijativi. Nadam se puno godina da će ovaj teren biti na usluzi novima generacijama, mladim nogometašima, rekreativcima i svima nama – rekao je gradonačelnik Ivan Penava nakon otvorenja terena.- Dobar je osjećaj nakon više od godine dana mukotrpnog rada, traženja, slanja, pisanja, pozivanja. Uspeli smo završiti priču i sada krećemo u neke nove akcije – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula.Mitnica otvorenje2

Nakon svečanog otvorenja i mini vatrometa prvu su utakmicu odigrali najmlađi članovi HNK Mitnice.Mitnica otvorenje6

(Petak, 02 Prosinac 2022 19:49)
Izvrsnim vukovarskim studentima uručene nagrade od 1250 kn

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima uručio je nagrade za izvrsnost 31 studentu, a svaki je dobio 1250 kuna. Nagrade su uručene redovnim studentima koji su ostvarili prosjek ocjena od 4.50 do 5.00 u akademskoj godini 2021./2022.

(Petak, 02 Prosinac 2022 15:24)
Povodom Dana grada Osijeka održana svečana sjednica Gradskog vijeća Osijeka

Osijek je i mora biti predvodnik gospodarskog, političkog, kulturnog i svakog drugog razvoja istočne Hrvatske, istaknuto je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka, kojoj je danas u osječkom HNK povodom Dana grada Osijeka nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, prenosi HINA.

(Petak, 02 Prosinac 2022 14:50)
Grad Vukovar proglašen najboljim gradom u Republici Hrvatskoj

Grad Vukovar proglašen je najboljim gradom u Republici Hrvatskoj u konkurenciji velikih gradova i gradova sjedišta županija u kategoriji „Obrazovanje, mladi, demografija i socijalna politika“.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:52)
Rekord vukovarskog veleučilišta: Svečano promoviran 171 student

U Sportskoj dvorani u Borovu naselju održana je 27. svečana promocija prvostupnika i 6. promocija magistara fizioterapije Veleučilišta „Lavoslav Ružička” Vukovar. Promoviran je 171 student i studentica te je tako ovogodišnja promocija najveća u povijesti veleučilišta.

(Petak, 02 Prosinac 2022 13:16)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Petak, 25 Studeni 2022 15:02

Povodom nadolazećih blagdana Vukovarsko-srijemska županija darivala je 78 ukrajinskih obitelji.

Petak, 25 Studeni 2022 12:26

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar sudjelovala je s korisnicima u okviru programa "Možemo i mi II" na Prvenstvu Hrvatske u kuglanju na 9 čunjeva-klasičan način za osobe s intelektualnim teškoćama 2022. godine.

Petak, 25 Studeni 2022 10:22

Općina Nuštar objavila je Javni poziv za dodjelu stipendija studentima i srednjoškolcima koji srednju školu pohađaju u drugoj županiji. Stipendije studentima će dodjeljivati u mjesečnom iznosu od 800, a učenicima od 400 kn.

Kako stoji u pozivu koje je Nuštar objavio na svojim stranicama, stipendije će dodjeljivati svim redovnim studentima s područja Općine Nuštar upisanim na preddiplomski i diplomski sveučilišni odnosno integrirani studij ili stručni studij za akademsku godinu 2022./2023. godinu u mjesečnom iznosu od 800 kn/106,18 eura. Stipendije se dodjeljuju i svim srednjoškolcima koji pohađaju srednju školu u drugoj županiji  u mjesečnom iznosu od 400 kn/53,09 eura.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti svi studenti od druge do posljednje godine studija pod uvjetom da imaju prebivalište na području Općine Nuštar, da imaju status redovitog studenta, ne primaju drugu stipendiju i pod uvjetom da podnositelj zahtjeva, odnosno obitelj podnositelja navedena na adresi u zahtjevu nema nikakav dug prema Općini Nuštar i komunalnom poduzeću Monosterium d.o.o. u vlasništvu Općine Nuštar.

Pravo na stipendiju imaju svi srednjoškolci koji pohađaju srednju školu u drugoj županiji pod uvjetom da imaju prebivalište na području Općine Nuštar i da podnositelj zahtjeva odnosno obitelj podnositelja navedena na adresi u zahtjevu nema nikakav dug prema Općini Nuštar i komunalnom poduzeću Monosterium d.o.o. u vlasništvu Općine Nuštar

 

Petak, 25 Studeni 2022 10:20

Prvi dio nastavka autoceste na koridoru Vc do Belog Manastira spreman je za otvorenje 2. prosinca.

Petak, 25 Studeni 2022 10:17

Broj žena koji se od početka godine zbog nasilja obratio udruzi B.a.B.e porastao je za čak 25 posto, i broji 1545 žena, poručili su na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama iz udruge.

Četvrtak, 24 Studeni 2022 18:34

U spomen na našeg kolegu novinara i urednika, književnika Sinišu Glavaševića, ali i sve žrtve Domovinskog rata, održan 18. novinarsko – književnički susret „Grad - to ste vi”.
U okviru susreta otvorena i izložba „Foreign press bureau”.
Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru tradicionalno u okviru programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u Domovinskom ratu organizira program Predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991. godine.
U Vukovaru održan i deseti jubilarni festival neobjavljene domoljubne poezije pod nazivom Grad u školjci.
Pjesmama obilježen Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.
U Gradskom muzeju Vukovar otvorena multimedijalna izložba fotografija i video zapisa iz arhiva Gradskog muzeja Vukovar pod nazivom Sjećate li se Vukovara 1991.
U Hrvatskom domu Vukovar otvorena izložba pod nazivom Vukovarska stratišta.

Emisiju Kultura na i uređuje i vodi Valerija Lozančić 

Srijeda, 23 Studeni 2022 17:18

Na Aktualnome satu Gradskoga vijeća Grada Vukovara o situaciji u tvrtki Komunalac

Većinom glasova vukovarsko Gradsko vijeće usvojilo izvješća o poslovanju gradskih tvrtki

Petogodišnje preživljenje nakon onkološkog liječenja u istočnoeuropskim državama 52%, u zapadnim 63%

Održan okrugli stol Novinari na prvoj liniji bojišnice

Dnevnik 2 uređuje i vodi Valerija Lozančić

Srijeda, 23 Studeni 2022 09:04

U organizaciji Centra za kulturu medija (CKM) i Media In Time festivala novinarstva koji je CKM pokrenuo prije tri godine, sinoć je u Gradskoj knjižnici Vukovar održan okrugli stol pod nazivom Novinari na prvoj liniji bojišnice.

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija