NAJNOVIJE
Bojniku Luki Andrijaniću – posmrtno dodijeljeno odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog“.

U vojarni „204. brigade Hrvatske vojske“ u Vukovaru održana je svečanost na kojoj je bojniku Luki Andrijaniću posmrtno dodijeljeno odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog“ za junačko djelo rušenja prva dva zrakoplova JNA  kod šume Đergaj u Vukovaru, 24. kolovoza 1991. godine.

(Četvrtak, 22 Listopad 2020 18:07)
Nove doze besplatnog cjepiva protiv gripe stižu u ponedjeljak

Ove je godine besplatno cijepljenje protiv gripe započelo nekoliko tjedana ranije nego što je to uobičajeno, a novina je i to da na našem području, one kategorije stanovništva koje imaju pravo na besplatno cijepljenje, to mogu učiniti isključivo u ordinacijama obiteljske medicine, dakle kod svojih odabranih liječnika.

(Četvrtak, 22 Listopad 2020 17:50)
Fuchs: Nastava u školama se nastavlja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u četvrtak kako se s obzirom na epidemiološko stanje nastava i dalje održava u školama kao što je i planirano te da se škole ne zatvaraju jer funkcioniraju po dogovorenim modelima.

(Četvrtak, 22 Listopad 2020 16:04)
Saborski zastupnik Marijan Pavliček, uputio otvoreno pismo predsjedniku RH i Vlade

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista i predsjednik Hrvatske konzervativne stranke Marijan Pavliček uputio je "Otvoreno pismo" predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću i predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću.

(Četvrtak, 22 Listopad 2020 15:52)
Sabo stavio u mirovanje mandat u Predsjedništvu SDP-a

Bivši gradonačelnik Vukovara i dosadašnji član Predsjedništva SDP-a i čelnik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije Željko Sabo stavio je mandate na te funkcije u mirovanje te najavio da, premda ima tu mogućnost, neće ponovno aktivirati mandat u Predsjedništvu, javlja Hina.

(Četvrtak, 22 Listopad 2020 15:40)
Najbolji polaznik Zapovjedno- stožerne škole Blago Zadro donirao vukovarsku obitelj

Gradonačelnik  Vukovara Ivan Penava  uručio je  najboljem polazniku 28. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro", satniku Krešimiru Sudariću Plaketu Grada Vukovara i novčanu nagradu od 5000 kuna za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile i vukovarskog heroja Blagu Zadru.

-Današnjim činom nastavljamo tradiciju koju smo pokrenuli s Hrvatskim vojnim učilištem i Ministarstvom obrane ustanovivši  ovu nagradu i Plaketu Grada Vukovara koja se dodjeljuje najboljem polazniku Zapovjedno-stožerne škole „Blago Zadro“ koji potom novčani dio donira obitelji s područja Vukovara. Grad Vukovar pomaže obitelji Hrček već niz godina, no nažalost pomoć je potrebna u puno većoj mjeri,“ rekao je gradonačelnik Penava. On je zahvalio general-pukovniku Mati Pađenu i satniku Krešimiru Sudariću na dolasku u Vukovar i humanoj gesti.

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-pukovnik Mato Pađen zahvalio je gradonačelniku Grada Vukovara Ivanu Penavi i Gradskome vijeću Grada Vukovara na dodjeli Plakete Grada Vukovara najboljem polazniku 28. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro".

-S ponosom ističem da Zapovjedno-stožerna škola Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ nosi ime po junaku i legendi Domovinskog rata i obrane Vukovara te na taj način služi i kao inspiracija polaznicima, ali ujedno i kao sjećanje na sve što je Vukovar dao u obrani i stvaranju Domovine Hrvatske,“ rekao je general-pukovnik Pađen.

Sudarić:Želim da malom Lovri ova donacija pomogne u njegovoj najvećoj životnoj borbi

Satnik Sudarić odlučio je pripadajući novčani dio u vrijednosti od 5.000 kuna, a koji mu pripada uz gradsko priznanje, dodijeliti peteročlanoj obitelji Hrček koju čine majka Snježana i otac Igor te troje djece od kojih je najmlađe, sin Lovro, dijete s posebnim potrebama. Lovro je rođen kao nedonošče te je 3 mjeseca proveo u inkubatoru. Njegov razvoj praćen je višestrukom liječničkom dijagnozom. Lovro se izborio za život, no svaki njegov dan je ispunjen brojnim borbama te mu je  skrb potrebna 24 sata dnevno.

-Vrlo sam ponosan što sam danas u Vukovaru. Kao osobu i kao hrvatskog vojnika čini me sretnim kada mogu nekome pomoći. Maleni Lovro Hrček je danas osoba kojoj ću pokušati pomoći ovom donaciji. Želim mu sve najbolje i nadam se da će mu ova donacija pomoći u njegovoj najvećoj životnoj borbi.-  rekao je satnik Sudarić zahvaljujući se Gradu Vukovaru na mogućnosti da još jednom pokaže da je Hrvatska vojska uvijek uz svoj narod.

Snježana Hrček, Lovrina majka, zahvalila se general-pukovniku Pađenu i satniku Sudariću na donaciji koja obitelji mnogo znači. Ona je također zahvalila i gradonačelniku Ivanu Penavi, njegovoj zamjenici Ivani Mujkić kao i Savjetu za branitelje koji su kako je rekla uvijek uz njih kad im je najpotrebnije.

(Četvrtak, 22 Listopad 2020 15:23)
Vukovarsko-srijemskoj županiji zahvalnica FAZOS-a

Bivši Poljoprivredni fakultet u Osijeku, današnji Fakultet agrobiotehničkih znanosti slavi 60 godina rada i postojanja, a na svečanoj sjednici Fakultetskog vijeća sudjeluje župan Božo Galić.

(Četvrtak, 22 Listopad 2020 14:18)
Valerija Lozančić

Valerija Lozančić

Četvrtak, 22 Listopad 2020 18:07

U vojarni „204. brigade Hrvatske vojske“ u Vukovaru održana je svečanost na kojoj je bojniku Luki Andrijaniću posmrtno dodijeljeno odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog“ za junačko djelo rušenja prva dva zrakoplova JNA  kod šume Đergaj u Vukovaru, 24. kolovoza 1991. godine.

Utorak, 20 Listopad 2020 16:56

S ciljem povećanja razine osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju sredstava EU i predstavljanja brojnih uspješnih lokalnih EU projekata, u suradnji Hrvatske zajednice županija s HanzaMediom, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj i portalom Župan.hr organiziran je natječaj  „Izbor za najbolji EU projekt“.  Vukovarsko-srijemska županija predstavila se s projektom „Made in Danube - Transnacionalna suradnja i u kategoriji Doprinos znanosti i inovacijama osvojila 2. mjesto na svečanosti dodjele nagrada održanoj u Zagrebu.

Utorak, 20 Listopad 2020 16:17

Predsjednik Udruženja veletrgovina pri HGK Tomislav Kulić izjavio je u utorak da veledrogerije od Vlade traže uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine i dogovor o otplatnom planu za ostali dio duga do ukupnih pet milijardi kuna.  Nakon što su predstavnici veledrogerija u ponedjeljak napustili sastanak s ministrima financija i zdravstva nezadovoljni Vladinom ponudom, Kulić poručuje da u ovom trenutku zahtijevaju uplatu 2,7 milijardi kuna do kraja godine.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako je veledrogerijama za podmirenje dijela duga ponuđen iznos koji je bio moguć bez rebalansa proračuna te da će se tražiti način kako sustavno osigurati održivi način plaćanja za lijekove i medicinske proizvode. Ocijenio je kako se razgovori s veledrogerijama uvijek vode "uz neke tenzije, ali se uvijek došlo do nekog rješenja, bitno je biti razuman i odgovoran".
-Vodimo razgovore s njima koji će voditi do toga da ne dođe do problema u funkcioniranju zdravstvenog sustava. Bit će lijekova, veledrogerije moraju operirati na hrvatskom tržištu i sutra – rekao je Plenković, a prenosi Hina.

Utorak, 20 Listopad 2020 16:09

Financijskom potporom poslodavcima za skraćenje radnog vremena, potporom mikropoduzetnicima, stupnjevanjem potpore sukladno padu prometa, tako da može iznositi i 4.000 kuna, te proširenjem broja obuhvaćenih djelatnosti Vlada nastavlja s mjerama za očuvanje radnih mjesta.

Petak, 16 Listopad 2020 11:26

Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar  mr.sc. Vesna Bosanac, dr.med rekla je kako nema bojazni od proboja korone u bolnicu, ali da su kapaciteti gotovo popunjeni.

-Korona je kod nas pod kontrolom, imamo trijažne ambulante kroz koje svi prolaze, a dnevno je to oko 1.400 osoba, tako da svi koji imaju temperaturu ili neke simptome odmah dolaze na odjel opservaciju. Trenutno u bolnici imamo šest pacijenata koji se liječe od korone , a danas nam trebaju stići još četiri pacijenta tako da su nam kapaciteti gotovo popunjeni – rekla je ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar  mr.sc. Vesna Bosanac, dr.med, dodajući kako za sada nema bojazni od proboja koronavirusa u bolnicu jer se zaraženi pacijenti posebno liječe, a o njima skrbi posebno obučeno osoblje koje se redovito testira.

Uslijed pogoršanja epidemiološke situacije ravnateljica Bosanac ponovno je pozvala sve građane na pridržavanje epidemioloških mjera. 

Petak, 16 Listopad 2020 10:34

U Hrvatskoj je u zadnja 24 sata zabilježen novi rekord u broju zaraženih koronavirusom - utvrđen je 1.131 novi slučaj, a umrla je jedna osoba, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Petak, 16 Listopad 2020 09:32

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 49 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (10 osoba iz Vinkovaca, 7 iz Ivankova, 5 iz Tompojevaca, 3 iz Novih Jankovaca, 3 iz Bošnjaka, 3 iz Ćelija, 3 iz Vukovara, 2 iz Jarmine, 2 iz Antina, 2 iz Starih Mikanovaca te po jedna osoba iz Babine Grede, Bogdanovaca, Banovaca, Iloka, Nijemaca, Orolika, Tordinaca, Tovarnika i Mikluševaca. Preminulih osoba nema.

Četvrtak, 15 Listopad 2020 18:36

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ratnog zločina, uhićena dvojica osumnjičenih za špalir smrti na Ovčari
U Srbiji donesena prva pravomoćna presuda u kojoj je vukovarska stradalnička obitelj žrtve s Ovčare dobila sud protiv Srbije
Odana počast 97- orici poginulih  i nestalih policajaca u  obrani Vukovara tijekom Domovinskoga rata 
Mještani Sotina i Lovasa obilježili 29. godišnjicu stradanja
Obilježena i godišnjica pogibije pukovnika Petra Kačića i Velimira Đereka

Emisiju uređuje i vodi Valerija Lozančić

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija